Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Stratechery, Kotaku en FastCo

Draadbreuk verlinkt Stratechery, Kotaku en FastCo
Dennis de Vries

Er is zoveel te vinden op dat internet. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Om af en toe ook eens iets zinnigs te hebben, lezen we ons een slag in de rondte. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Microsoft: kap er maar mee

It’s Time to Kill Surface

Stratechery
Vorige week lanceerde Microsoft de Surface Pro 3. Dunner, groter, krachtiger dan zijn voorgangers. En ook nu weer ‘de tablet die je pc overbodig maakt’. Mooi spul, ongetwijfeld. Maar ook onzinnig, zo betoogt ex-Microsoftie Ben Thompson. Hij zet kraakhelder op een rijtje waarom Microsoft ooit met de Surface-lijn is begonnen en wat de resultaten zijn. Conclusie: kap gewoon met die dingen!

 

Heeft iemand Ive wel uit de witte kamer gehaald?

4 Myths About Apple Design, From An Ex-Apple Designer


Fastcodesign

Elke keer als Apple een nieuw product lanceert, dan sluiten ze hoofd-ontwerper Jony Ive op in een witte kamer, prikken ze ‘m een paar keer met een stok en laten hem vertellen hoe elk detail van het nieuwe product opnieuw is ontworpen. Door dit soort video’s zou je bijna denken dat er op de Apple Campus alleen maar designers rondlopen met moeilijke brillen, strakke broeken en hipster-racefietsen. Dit interview met een voormalig ontwerper van Apple geeft een leuk kijkje achter de schermen. Het is geen hardcore mythbusting waaruit blijkt dat de iPod is ontworpen toen iedereen aan de crack zat, het laat wel wat beter zien hoe Apple in elkaar steekt.

 

Geef deze man een lintje

Meet The Man Who Keeps Making Up Fallout 4 Rumors

Kotaku
Techjournalisten zijn journalistiek gezien lui en onbekwaam. Als een halve zool in China iets roept over de iPhone dan staat het drie minuten later één op één overgetikt op grote techsites. Als het later niet waar blijkt te zijn, dan is dat geen reden voor excuses naar de lezers toe, maar juist reden voor een extra nieuwtje: ‘gerucht x blijkt niet te kloppen.’ Gamejournalisten zijn net zo. En ene ‘Jesse’ (dat is niet zijn echte naam) maakt er een sport van om nepgeruchten te verspreiden. Groot nieuws over grote titels blijken allemaal uit zijn duim te komen. Jesse tikt zijn eigen memo’s, print die uit, maakt er een wazig fotootje van, zet ze op internet en kijkt vervolgens toe hoe iedereen het driftig overtikt. Waarom? Gewoon, voor de grap. En hij is nog lang niet klaar.

 

Draadbeuk verlinkt Sony…als ze falen

As Sony’s TV Business Crumbles, a Look Back at Its Most Iconic Sets

Wired
De vorige keer dat we een artikel over Sony verlinkten, ging het om een terugblik op de meest indrukwekkende VAIO-laptops. Dat artikel was gemaakt naar aanleiding van het nieuws dat Sony stopte met hun laptop-lijn. Het is beetje sneu dat we Sony nu voor eenzelfde reden verlinken. Hun tv-lijn maakt dik (DIK!) verlies, dus gaan ze dat langzaamaan van de hand doen. Reden voor Wired om terug te blikken op enkele iconische tv-toestellen. Van zakformaat tot zo groot als een gebouw, ooit was Sony de absolute voorloper op dit gebied.

 

Tip 8: steek ‘m in de fik en stap over op postduif

Zeven manieren om je smartphone beter te beveiligen

De Correspondent
Journalist Dimitri Tokmetzis is op een missie om zijn smartphone beter te begrijpen en gaat daarin behoorlijk ver. Dat levert mooie verhalen op. Uitgebreide beschrijvingen over wat er gebeurt (en wat voor verschrikkelijks er kan gebeuren) als je bij de koffietent op de hoek inlogt op het gratis wifi. Of een lange, lange beschrijving over waarom Android een probleem heeft de toestemming die je apps moet geven voordat je ze installeert. Uiteindelijk levert het een concreet stappenplan op van hoe je de smartphone kan beveiligen. Het artikel begint met de constatering dat het nooit helemaal zal lukken, en eindigt met het advies een andere smartphone te kopen. Kortom: vechten tegen de bierkaai.

(Foto: Rein Janssen voor De Correspondent)