Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (134) met Iron Man, Dr. Evil en PRANK GAAT FOUT!

’t Wereldje (134) met Iron Man, Dr. Evil en PRANK GAAT FOUT!
Dennis de Vries

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

3: VLOGGER PRANK [LOOPT UIT DE HAND]

Er is zoveel mis met dit beeld, ik weet niet eens waar te beginnen.

Er is zoveel mis met dit beeld, ik weet niet eens waar te beginnen.


Youtube is een fantastisch medium maar zoals met al het moois, zijn er altijd mensen die het presteren er iets verschrikkelijks mee te doen. De Nederlandse vlogger-scene is overvol. Elke puber met een camphone wil internetfaam. Dan kun je natuurlijk jarenlang kwalitatief hoogstaande video’s maken. Maar wat als je lui bent én helemaal geen reet kunt? Dan probeer je op andere manieren views binnen te harken. En dus wordt Nederland overspoeld door slechte video’s van mensen mensen met slechte ideeën en een slecht gevoel voor humor. Je kunt Youtube.com niet opstarten of er staat wel een ‘PRANK [GAAT FOUT]’ naar je te schreeuwen. Alsof de pranks niet al sneu genoeg zijn (niveautje: melkpoeder gooien naar Aziatisch uitziende mensen) is het gedeelte waar het mis gaat ook meestal in scene gezet. Jammer, want bij dit soort video’s hoop je altijd van harte dat de vlogger in kwestie voor het eggie genadeloos op zijn gezicht gerammeld wordt.

Dat gebeurde vorige week dan ook. Getalenteerd bloedzuiger IkVosOnline (duimpjes omhoog!) kreeg een corrigerend schopje onder zijn reet van een NOS cameraman nadat hij eerst vakkundig het bloed onder de nagels vandaan had getrokken. Goed, schoppen mag niet. Maar probeer de video maar eens te kijken zónder stuiptrekkingen in je rechterbeen te krijgen. Verder deed vervoerder Veolia aangifte omdat ze letterlijk een vloggert op hun dak hadden. Maar met de laatste video van Nick, Denzel, Yannick en Lorenzo (Op internet bekend als vloggers Gewoon Doen. Video hebben ze toch maar offline gehaald inmiddels) is het dieptepunt wel bereikt. De vier heren hadden een kek idee voor een prank. Meisjes vragen of ze voor een tientje in hun tieten mochten knijpen. Het resultaat: vieze volwassen kerels die (minderjarige) meisjes betasten op straat. Maar allemaal even lachen, tis maar een prank. Fouter dan dit kan een vlog bijna niet gaan.

2: Nu zeker: Elon Musk is Tony Stark

Musk: "Ja hoor eens, weten jullie wel wat een Iron Man pak kost?!"

Musk: “Ja hoor eens, weten jullie wel wat een Iron Man pak kost?!”


De superheld Iron Man spreekt al jaren tot de verbeelding. In het leven geroepen door Marvel in het jaar 1963, maar de laatste jaren vooral succesvol tot leven gebracht door acteur Robert Downey Junior. De rol van flamboyante miljardair en geniale uitvinder die de wereld redt in een zelfontworpen, ijzeren vliegpak is hem op het lijf geschreven. Maar waar RDJ maar ‘alsof’ doet, is Elon Musk meer en meer een real life Tony Stark. Miljardair? Check! Geniaal? Check! Excentriek? Zeker. Megalomane uitvindingen? We noemen Tesla, Hyperloop, Space X…ja, check! IJzeren vliegpak om bad guys mee onder de kont te schoppen? Hmmm, nog niet. Met de nadruk op ‘nog’. Want afgelopen week bezocht Musk het Witte Huis voor besprekingen. Volgens de agenda van het Witte Huis zelf was het onderwerp ‘innovatie’. Dat kan van alles zijn. Gelukkig twitterde Musk zelf wat meer informatie over de reden van zijn bezoek: “Something about a flying metal suit…” Daar mogen we het mee doen. Bij ieder ander zouden we zeggen dat het best een geestige opmerking is. Maar bij Musk gaan we er gewoon vanuit dat het echt zo is. Iron Man komt eraan!

1: Miljardair maakt media kapodt

Onbevestigd: Peter Thiel wil de Gawker-redactie voeren aan 'sharks with frickin' laser beams attached to their frickin' heads'.

Onbevestigd: Peter Thiel wil de Gawker-redactie voeren aan ‘sharks with frickin’ laser beams attached to their frickin’ heads’.


Bij Draadbreuk nemen we geen blad voor de mond. Vinden we iets tof, dan zeggen we dat zonder er omheen te lullen. Is het niks, dan roepen we dat net zo hard. En denken wij dat het interessant is, dan gooien we het op de site. Misschien moeten de die redactieformule toch maar eens tegen het licht houden. Voor je het weet wordt je namelijk de vergetelheid in geprocedeerd door een wraakzuchtige miljardair. Klinkt vergezocht? Dat is toch exact wat is gebeurd met het media-imperium van Gawker, waar ondermeer techsite Gizmodo en Gamesite Kotaku onder vallen. Gawker.com plaatste ooit een sextape van Hulk Hogan (die met die snor ja) op de site en kreeg een claim aan de broek van diezelfde Hulk. Of het medium even $140 miljoen wilde aftikken, als schadevergoeding. Hoe kon een washed-up worstelaar zo’n succes behalen in de rechstzaal? Omdat Hogan stiekem geld kreeg toegestopt van een Silicon Valley miljardair om de zaak te winnen. Als een ware Dr. Evil financierde Peter Thiel de boel om media stuk te maken. Thiel had op zijn beurt weer een appeltje te schillen met Gawker omdat ze ooit hebben gezegd dat hij homo is. Saillant detail: de beste man is ook homo. Een persoonlijke vendetta van een miljardair leidt er dus toe dat Gawker Media op de fles is, en nu voor een prikkie in de uitverkoop staat. Als iemand de boel koopt, kunnen de sites gewoon door blijven draaien alsof er niets aan de hand is. Tenzij Peter Thiel de klus afmaakt en de boel overneemt. Dan gaat alles waarschijnlijk per direct op zwart. Wat hebben we nu allemaal geleerd? Persvrijheid is een groot goed. Tenzij er heel veel geld bij komt kijken. Dan is dat het grotere goed.