Site pictogram Draadbreuk.nl

Hoe vaak scheld jij op Twitter?

Op sociale media kent men geen naastenliefde. Nee, Twitter, Google+ – het is allemaal keihard. En dat moet stoppen. Anders wordt de Sint boos. Of minister van Justitie Ivo Opstelten, die constant spreekt van ‘het fenomeen van de cyber’. Gelukkig zijn er websites die daar nu op een uiterst subtiele wijze wat aan proberen te doen. En Draadbreuk zou Draadbreuk niet zijn om niet te kijken naar haar eigen online presence. Hoe agressief zijn wij?

SocialSanta

Het is bijna Kerst. En met Kerst drink je wijn en deel je brood. Daar hoorden geen scheldwoorden bij. ‘Fuck’ of ‘Shit’, daar doen we niet aan op dit soort dagen. Poep en pies, dat kan nog net, maar alleen wanneer je echt naar de wc moet. De speciaal hiervoor ontworpen Social Santa checkt of jij wel recht op dat ene cadeautje onder de boom. Ben jij in 2013 ‘naughty’ of juist ‘nice’ geweest. Je komt erachter door op SocialSanta.co je twitteraccount in te vullen. De website checkt al jouw tweets van het afgelopen jaar op scheldwoorden en komt dan met een overzicht. Conclusie binnen Draadbreuk: wij zijn te aardige jongens.

Bij Osdorp Posse regent het tegenwoordig zonnestralen.

 

Want alle vier worden wij door de Social Santa als ‘nice’ bestempeld. Hoewel Paul er alles aan doet zo rock ’n roll mogelijk over te komen en Dennis zijn streetcred middels provocerende songs op Spotify een beetje probeert te pimpen, komen beide heren niet verder dan een viertal ‘shits’. Opmerkelijk wordt ook ‘bellend’ als scheldwoord gezien. Schijnbaar in Engeland een scheldwoord, in Nederland niets meer dan een actief werkwoord voor het fenomeen van telefoneren.

Holy shit, dat is eigenlijk alleen maar positief…

 

Ook Ger doet weinig wat niet mag. Het zijn louter internethypes of zijn retweets die Social Santa afkeurt. Dan kan ‘ie wel lekker aan het Tinderen zijn geslagen, last van Gilles de la Tourette heeft de beste man geenszins.

Royston, er zit stift op ‘me truitje’.

 

Bij Bart blijft de teller op drie steken. Waaronder één dick. Naar iemand die Dick heet. Zonde. De meest expliciete tweet is een variatie op de naam van de Volendamse volkszanger die ooit op jonge leeftijd beloofde alleen voor zijn oma te zingen, maar daar – om onduidelijke redenen – later op terugkwam. Hoewel we bij Draadbreuk zijn keuze voor vrouwen kunnen waarderen, is zelfs Ger geen fan van zijn muziek. Vandaar de verbastering.

Zeldzaam goede woordgrap, naar wij dachten.

Ter leering ende vermaeck

Draai die tool en laat in de reacties jouw ‘score’ achter, inclusief meest gebruikte scheldwoorden. Opdat wij ervan kunnen leren bij Draadbreuk. Oh ja, vergeet naderhand niet direct even bij de instellingen van Twitter de access van deze app te revoken. Extratip: mik dan gelijk alle andere meuk eruit die je nooit gebruikt, dan ga je met een schone lei 2014 in.

Mobiele versie afsluiten