In de bruisende studio van Draadbreuk (lees: het huis van ondergetekende) vindt momenteel een kleine verbouwing plaats. Daardoor ben ik ineens in het bezit van allerlei gereedschapsgerei, waaronder minischroevendraaiers. Ik had nog een oude telefoon. Een ideale combinatie om eens onder de motorkap van een Galaxy-telefoon te kijken.
Zoals ik al in meerdere edities van Uitbuiken <VUL HIER NAAM IN> had verkondigd, ben ik bezig met het maken van een reeks testvideo’s. Korte, gemonteerde video’s, gedraaid met een mobiele telefoon. Deze keer legde ik ‘Operatie Samsung Galaxy’ vast met de Honor 6+, het vlaggenschip van het Chinese submerk van Huawei. Het resultaat zie je hieronder.
Testvideo Honor 6+:
Zo ziet een Samsung Galaxy <GOK VOORAL EVEN ZELF!> er van binnen uit.
Kijken we kritisch naar deze beelden, dan kunnen we niet anders dan stellen dat Honor nog het nodige te winnen heeft op het filmvlak. Vooral de scherpstelling en de stabilisatie zijn ver beneden peil, naar onze mening.
Het is een crime om goede close-ups te schieten – ik heb de speciale feature binnen Premiers CC ‘warp stabilizer’ dan ook vaker gebruikt dan me lief was. Niet omdat ik jullie geen ruw beeld wil laten zien, maar omdat het anders amper een ‘aardig videootje’ te noemen was. En dat terwijl Honor zelf softwarematige beeldstabilisatie aanbiedt, die je selecteert in het instellingenmenu. Maar doe dat vooral niet, want het resulteert in hele gekke bewegingen en haperingen in je shots.
Verder lijkt de Honor 6+ voor veel te hoge ISO’s te kiezen in de filmstand: ruis is vrijwel de hele video zichtbaar. Werk aan de winkel, Honor!
Meer informatie over deze testvideo:
- Een aantal shots zijn versneld (goh…)
- Aan kleurcorrectie is in het geheel niets gedaan.
- Dat de telefoon in beeld een Samsung is, is geen nieuws. Dat het een Galaxy-smartphone is, ook niet. Hamvraag: welke is het wel? Doe vooral een gokje in de comments.
- Soms is het niet zo slecht om een kapotte smartphone zelf open te schroeven in plaats van naar dure reparatieshops te gaan: ik kreeg dit model weer aan de praat door ‘m schoon te maken, aansluitingen te controleren en flink te blazen. Voor een telefoon die ‘waterschade’ had, toch opmerkelijk.
Eerdere testvideo’s:
– Dansen in de regen met de Samsung Galaxy S6 Edge
– Koken met de LG G4
– Kerst vieren met de Samsung Galaxy Note 4