Site pictogram Draadbreuk.nl

Denon Envaya review

Denon stapt ook op de bluetooth-trein en wel met de Envaya. Een compacte draadloze speaker die gebruiksvriendelijkheid en professionaliteit met elkaar moet combineren. Dat hebben we natuurlijk al vaker gehoord. Tijd voor een review.

Denon is van oudsher een vrij duur en high end audiomerk. Maar tijden veranderen, evenals bedrijfsstrategieën. Eerder dit jaar lanceerde de producent al een iets meer betaalbare lijn (HEOS) en met de Envaya speaker doet Denon daar nog een schepje bovenop. Het model kost tweehonderd euro, heeft verwisselbare covers, NFC en diverse ingangen om andere apparatuur er op aan te sluiten.

Daarmee zijn de specificaties niet extreem spectaculair, maar met Denon’s ervaring op het gebied van geluid moet het merk een streepje voor hebben op bijvoorbeeld de UE Boom, Samsung Level Box of Lowdi bluetoothspeaker. Is dat ook zo? Draadbreuk ging op onderzoek uit en kwam – als altijd – tot schokkende conclusies.

 

De Denon Envaya in volle glorie

 

Leuk weetje: bovenstaande videoreview van de Denon Envaya is te bekijken in 4K. We hebben dit item namelijk opgenomen met de Panasonic DMC-GH4, in combinatie met een 42,5 mm F1/2 objectief. Ziet er tof uit, niet?

Denon Envaya review
Mobiele versie afsluiten