Site pictogram Draadbreuk.nl

‘Smart-tv’s zijn nog steeds onzin’

geen goede week voor de Samsung Smart-tv’s. Eerst kwam het nieuws naar buiten dat in de gebruikersovereenkomst stond dat je ALTIJD werd afgeluisterd. Of je dus je privegesprekken niet in de buurt van de televisie wilde voeren. En daarna zaten gebruikers ineens met Pepsi-reclameblokken door hun eigen films heen. Het bleek allemaal een storm in een glas water, maar zette het fenomeen smart-tv wel weer even in de spotlight.

Het nieuws over smart tv’s van afgelopen week nam ik hoofdschuddend tot me. Niet omdat ik dacht dat Samsung daadwerkelijk privé-gesprekken zat op te nemen via smart-tv’s (dat doen ze namelijk niet). Wel omdat ik me eens temeer realiseerde dat die dingen bestaan. Smart-tv’s zijn niet meer van deze tijd, zo stelde ik ruim een jaar terug. Anno 2015 zijn ze nog minder hedendaags, maar gek genoeg bijna onvermijdbaar als je een nieuwe tv wilt.

Naarmate alle apparaten in het huis steeds slimmer en veelzijdiger worden, zou de tv juist steeds dommer moeten worden. Een beeldscherm met zoveel mogelijk aansluitingen, dat is de tv van 2015 en van de toekomst.

Eens? Oneens? Vul de poll niet in, want die hebben we niet, maar de comments staan volledig open voor jullie visie.

Mobiele versie afsluiten