Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.
Afluisteren voor gevorderden
Extracting audio from visual information
MIT news
“I think the hallmark of good science is when you do something just because it’s cool and then somebody turns around and uses it for something you never imagined. It’s really nice to have this type of creative stuff.” Daarmee kan het artikel al eigenlijk niet meer stuk. Maar het gáát ook nog ergens over. Wetenschappers zijn er in geslaagd om geluid uit beeld te onttrekken. Klinkt vaag? Iets concreter: Een camera achter geluidsdicht glas filmt een zak chips waar twee mensen naast staan te praten. En van dat beeld van die zak chips weten wetenschappers dus het gesprek af te leiden. Dat is inderdaad gewoon cool. Check zeker het artikel om te weten hoe het werkt en wat er nog meer mee gedaan kan worden.
Het wordt stil op copy-paste techblogs
Evan Blass explains why his @evleaks Twitter account will stop reporting phone scoops
The Next Web
De vlag kan uit bij telefoonfabrikanten. Als ze nu een product willen lanceren, dan bestaat er een kans dat die niet langer uitlekt ver voor de presentatie. Notoir onaangekondigd-toestel-lekker Evan Blass, beter bekend als @evleaks, gooit namelijk de handdoek in de ring: “All good things must come to an end. Thank you for an amazing two years. [RETIREMENT]” twitterde hij ineens afgelopen zondag. TheNextWeb vroeg hem waarom hij dat doet. Het gaat om de centen. Maar Blass heeft die dan ook serieus wel nodig.
Beveiligingsbedrijf roept ‘BOE!’
The Russian ‘hack of the century’ doesn’t add up
The Verge
Als we één ding hebben geleerd gedurende onze jaren als techjournalist, dan is het wel deze wijze les: als een anti-virus of online security bedrijf roept dat we er allemaal aangaan, dan doen ze dat in de eerste plaats om hun eigen product te verkopen. Terecht dus, dat The Verge vraagtekens zet bij ‘de grootste hack ooit’ waarbij een Russische bende gegevens van 1,2 miljard online accounts buit gemaakt zou hebben. Die getallen kunnen best kloppen, maar wacht nog even met het kopen van allerlei dure security-software.
Succes is een keuze
The Most Fascinating Profile You’ll Ever Read About a Guy and His Boring Startup
Wired
Sommige mensen hebben het succes aan hun kont hangen. Neem Stewart Butterfield. Zijn bedrijfje werd in 2004 overgenomen voor zo’n 25 miljoen dollar: Flickr. Dan kun je lekker op een tropisch eiland gaan zitten, maar Butterfield niet. Die is langzaam de wereld aan het veroveren met een nieuwe start-up, Slack genaamd. Wired schetst een uitgebreid profiel van de man die niet alleen ontzettend intelligent en een sterke visie heeft, maar ook de nodige humor.
Je mag best wel eens op je bek gaan
Why Standalone Apps Are Supposed To Fail
Techcrunch
Steeds meer grote internetbedrijven kiezen voor een zogenaamde standalone app, in plaats van de features van die app in de bestaande te bouwen. Facebook Slingshot, Twitter #Music: het zijn slechts twee voorbeelden. Vaak floppen deze standaplone apps als een malle. Bij Techcrunch leggen ze uit waarom dat helemaal niet erg is en waarom er wordt gekozen voor deze manier van werken. Het is namelijk relatief goedkoop, kan snel gemaakt worden en je vervreemd de bestaande gebruiker niet van je bestaande app.
Fotocredit: ironypoisoning via photopin cc