Site pictogram Draadbreuk.nl

Draadbreuk verlinkt Polygon, Daring Fireball & Mashable

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Wat is dat met die vogels?

Flappy Bird is proof that no one knows what the audience wants

Polygon
OK, even zonder gein nu. Wat is er in hemelsnaam zo tof aan Flappy Bird? Goed, het is heerlijk simpel, speelt lekker weg, is reteverslavend en… wacht, het kwartje begint te vallen. Terwijl de hele gamesindustrie zich uit de naad werkt om de volgende blockbuster af te leveren, knutselen jongens op zolderkamers met het grootste gemak aan kleine, geestige spelletjes die vervolgens scoren als een tiet. Neem Flappy Bird, gemaakt door Vietnamees die ondertussen 50.000 flappen per dag vangt met zijn succesnummer. Polygon duikt in deze wondere wereld en concludeert dat niemand eigenlijk echt weet waar gamers op zitten te wachten.

 

It’s the iPhone, stupid!

Microsoft, Past and Future

Daring Fireball
Microsoft heeft een nieuwe CEO. De charismatische bouwvakker Steve Ballmer stopt ermee en maakt plaats voor de bedeesde Satya Nadella. Voer voor analysten om daar eens flink over te brainstormen en niemand doet dat lekkerder dan John ‘Daring Fireball’ Gruber. Hij kijkt terug op het behaalde doel van Microsoft om een computer op elk bureau in de wereld te hebben. Vervolgens stippelt hij de route uit die Microsoft kan gaan bewandelen om de achterstand in de mobiele wereld in te lopen. Een Windows Phone in ieders broekzak? Nope…

 

Facebook voor Facebook er was

Friendster Founder Tells His Side of the Story, 10 Years After Facebook

Mashable
Jonathan Abrams richtte aan het begin van deze eeuw een online sociaal netwerk op. Mensen konden vrienden worden, elkaar volgen, foto’s bekijken…het hele riedeltje. Het was nieuw, het was fris, het had de potentie om groot te worden en het heette Friendster. Abrams zat in 2004 zelfs nog aan tafel met ene Mark Zuckerburg, die een soortgelijk idee aan het ontwikkelen was. Abrams wilde dat overnemen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Facebook sloeg aan, Friendster bleef kwakkelen en verdween uiteindelijk van het toneel. Mashable kijkt in een interview met Friendsters oprichter terug op de afgelopen tien jaar. Tien jaar waarin de beste man dus niet de rijkste op aarde is geworden. Terwijl hij zo dichtbij was.

 

Zwaaio naar VAIO

A look back at Sony’s iconic VAIO computers

The Verge
Groot nieuws van Sony deze week. Ze doen VAIO weg. VAIO staat voor Visual Audio Intelligent Organizer en bij Sony betekende dat PC’s en laptops. Die hele santekraam is dus verkocht en dat markeert een einde van een tijdperk, tranen met tuiten en verplichte terugblikken. The Verge doet dat in de vorm van een fotocollectie van een aantal toonaangevende VAIO’s vanaf 1996. Je kunt zeggen wat je wilt van Sony’s computertak, maar man…wat een designers hebben die in dienst zeg. Zelfs de oudste VAIO ziet er nog futuristisch uit.

 

…maar dan heb je ook wat

How much would an iPhone have cost in 1991?

Techpolicydaily
Een tijdje geleden verlinkten we iemand die een oude advertentie van een elektronicazaak had gevonden. Alles wat op die pagina uit 1991 stond, en dat was aardig wat apparatuur, kon nu heel eenvoudig met een smartphone. En destijds kostte je dat dik $3000! Fascinerend, maar dat laatste klopt niet, aldus Bret Swanson. Hij ging eens na hoeveel een huidige iPhone nou echt zou kosten als je ‘m in 1991 had willen kopen. Met dezelfde specs dus. Het antwoord is…vrij interessant. En verklaart ook waarom we destijds niemand met een iPhone zagen lopen. Tipje: skip de laatste drie alinea’s, waarin Swanson uit het niets begint te moraliseren.

Mobiele versie afsluiten