Maak kennis met de Dot smartwatch voor blinden, de Epson smart glass en de zieke oplaadtechniek van Oppo waarbij je telefoon vol is in 15 min. Een kleine greep uit de oneindige stroom van nieuwtjes uit Barcelona.
Oppolaadtechniek
Oppo? Ja, die mobieltjesbouwer. Het bedrijf heeft een techniek ontworpen waarbij een prototype telefoon met een accu van 2500 mAh, een vrij normale accu, vol is in 15 minuten. De naam van de techniek is Super VOOC, doe er mee wat je wil. Het bedrijf demonstreerde dat het werkte tijdens het event in Barcelona. Oppo heeft echter nog geen telefoons die de nieuwe techniek aan kunnen, ze verwachten eind van dit jaar te komen met een toestel die dit wel kan. Hieronder een filmpje van de techniek, alleen dan versnelt. Een filmpje dus over hoe een mobieltje versneld wordt opgeladen, alleen dan versneld. Zo kan ik het ook.
De Epson bril
Dit apparaat verdient misschien een eigen artikel en wellicht komt dat nog. Hier alvast een eerste kennismaking. Waar Google worstelt met het uiterlijk en de functies van zijn Google Glass lijkt Epson met de Epson Moverio BT-300 een soort action glass gebouwd te hebben. De BT-300 is naar eigen zeggen de lichtste smart glass op de markt, HD (720P) schermpjes in beide glazen en door projectie op de doorzichtige glazen wordt een augmented reality gecreeërd. Zijn voorganger, de BT-200, kost $699, ik gok dat de nieuwe versie hier niet onder gaat zitten helaas.
Lees en bekijk ook: Epson Moverio brengt content naar je ogen!
Smartwatch voor blinden
Waarschijnlijk is bijna niemand die dit leest blind, toch is de Dot smartwatch een erg toffe uitvinding waard om over te lezen. De gelijknamige startup Dot heeft samen met SK Telecom dit inventieve horloge ontwikkeld. Via 30 pinnen op het scherm worden er notificaties weergegeven op het scherm. Erg creatief en nuttig voor blinde mensen. Er zijn al werkende prototypes, ik weet alleen niet of de foto boven dit artikel daar een voorbeeld van is. Wel een vet ding, zou hem zo kopen, alleen al omdat het de tijd aangeeft als hij niet verbonden is, wel in braille uiteraard. Nieuwsgierig? Kijk de Tedtalk van de oprichter!