Site pictogram Draadbreuk.nl

Kartonnen VR-bril review

Virtual reality wordt waarschijnlijk de technologische revolutie van de komende jaren. Maar terwijl bedrijven als Oculus VR ons al jaren teasen met de tofste VR, is het voor Henk en Ingrid nog steeds onbereikbaar. Tenzij je voor bordkarton wilt gaan. Draadbreuk test de kartonnen virtual reality-bril.

Yup, virtual reality brillen zijn gewoon te koop. Bij de webshop Tinydeal bijvoorbeeld. En het mooiste van alles is, het kost geen drol. Voor $2,99 (gratis verzending) kun jij je onderdompelen in een totaal andere realiteit met dit kartonnen zelfbouw gevaarte. Er zit wel een mits aan: je hebt er een knappe Android of iOS smartphone voor nodig waar je VR-apps op moet zetten. Die telefoon schuif je vervolgens in de kartonnen bril, en je kunt los.

Voluit heet het stukje karton ‘DIY Google Cardboard Cellphone Virtual Reality 3D Glasses‘. Wat doet ‘Google’ in die beschrijving? Die bedachten het. Op hun ontwikkelaarsconferentie Google I/O trakteren zij aanwezigen altijd op tassen vol geavanceerde gadgets, maar afgelopen jaar werden er stukjes karton uitgedeeld; Google Cardboard. Met een beetje handenardbeid werd dat een VR-bril waar je de Nexus 5 in kon doen. Met de bijbehorende Cardboard app kon je zo een aantal VR-demo’s beleven. Geintje van Google, maar ook een teken aan de wand. VR was iets wat bij het bedrijf serieus leefde.

Niet meteen alles de oud papierbak in gooien; dit ís de VR-bril

Op de site van Google Cardboard staat een instructie om de bril zelf te maken. Maar waarom zou je zoiets zelf maken als je iemand in Azië kunt betalen om dat voor je te doen? Wat krijg je dan? Een stukje voorgesneden bordkarton, wat plakkertjes, twee magneetjes en twee lensjes. Als je eenmaal hebt uitgevogeld hoe het geheel in elkaar moet, ik moest er wat lijm bij betrekken, kun je jezelf onderdompelen in de wereld van morgen.
 

Mobiele versie afsluiten