Site pictogram Draadbreuk.nl

Vraag: ‘Wat is de mooiste telefoon ooit gemaakt?’

Er is er een jarig. Rond deze tijd, tien jaar geleden, maakte de wereld kennis met de Motorola RAZR V3. Laat ik maar meteen ter zake komen: ik vind het nog steeds de mooiste telefoon ooit gemaakt.

De Motorola RAZR V3 blies vriend en vijand omver met een design dat tot dan toe onmogelijk werd gehouden. Een flip-phone – die hebben sowieso al een speciaal plekje in het hart – van slechts 1,4 centimeter dik! In 2004 was dat je reinste hekserij, er zijn mensen voor minder op de brandstapel beland. Dat niet alleen, maar de behuizing was van koel aanvoelend aluminium. Het toetsenbord van geborsteld staal met blauwe lichtgevende randjes tussen de futuristische knoppen. En er zat niet één, maar twee kleurenschermen in!

Perfect was hij lang niet. De menu’s waren onoverzichtelijk (en zagen er ook niet uit, trouwens). Het toetsenbord typte voor geen meter en laten we niet vergeten dat dit voor het tijdperk van smartphones was: extra functies bestonden niet en waren ook niet achteraf toe te voegen. Eigenlijk was het gewoon drie keer niks. Maar man, wat zag hij er lekker uit. Niet voor niets is de RAZR een van de best verkochte toestellen ooit. 130 miljoen mensen liegen niet.

>> Handig: recente terugblik over de ‘retro’ Motorola RAZR V3 van PhoneDog.

Maar dat is mijn mening. We leven in een vrij land. Dus om de tiende verjaardag van de inmiddels overleden RAZR V3 te vieren willen we een lijstje hebben van de mooiste telefoons ooit. Of ze goed werken, boeit niet. Of ze lekker in de hand liggen ook niet. Of het scherm goed zichtbaar is, de menustructuur logisch in elkaar zit, of de accu lang mee gaat interesseert niemand wat. Oppervlakkigheid troef, hier. We willen telefoons die er onwaarschijnlijk lekker uit zien.

 

Wat is de mooiste mobiele telefoon ooit gemaakt?

 

Ik ben uit de kast als RAZR-ofiel, nu wil ik wel eens weten wat jullie hart sneller doet kloppen. Laat het even achter in de reacties en vertel meteen even waarom jij dat vindt.

Mobiele versie afsluiten