Site pictogram Draadbreuk.nl

Wat zijn de blauwe vinkjes in WhatsApp?

Blauwe vinkjes Whatsapp

Een veelgestelde vraag van onze trouwe fans: wat zijn de nieuwe blauwe vinkjes in WhatsApp? Welnu, wij hebben het antwoord: het is een leesbevestiging.

En daarmee speelt WhatsApp vanaf heden in op een langgekoesterde wens van vele miljoenen gebruikers. Lange tijd dacht iedereen dat wanneer er twee grijze vinkjes achter een verstuurd bericht stonden het bericht gelezen was. Dat is onjuist: het bericht is alleen verstuurd en aangekomen, maar nog niet per definitie gelezen. En dat zorgde bij velen voor verwarring. Die verwarring is nu weg. Twee blauwe vinkjes geven aan dat de gebruiker ’t WhatsAppie heeft gelezen.

Massaal WhatsAppen

WhatsApp kondigde deze grootscheepse verandering al in september aan, maar was in Nederland nog niet zichtbaar. Tot nu.WhatsApp is onlangs overgenomen door Facebook, wat voor veel ophef zorgde. Gek genoeg bleek het de gebruikers niet te deren: men bleef massaal Whatsappen, in plaats van over te stappen op Telegram of een andere messenger.

Mochten jullie het nog steeds niet weten? Draadbreuk is de beroerdste niet en maakte een overzicht met de vinkjes van WhatsApp.

Vinkjes in WhatsApp: wat betekenen ze?

Mobiele versie afsluiten