Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!
3. Schiphol heeft nieuwe robot die niks toevoegt
In de week dat uit onderzoek bleek dat tweederde van de Nederlanders niet bang is dat robots binnen tien jaar zijn of haar baan over gaat nemen, lieten ze bij Schiphol zien waarom men dat denkt. Daar presenteerden ze het nieuws dat vanaf 30 november een week lang wordt getest met Spencer. Spencer? Ja, Spencer, een robot die passagiers op de luchthaven gaar wijzen waar ze naartoe moeten. Iedereen die wel eens op Schiphol is geweest, weet dat alles zo goed is aangegeven, dat je doof en blind moet zijn en geen armen en benen moet hebben als je daar de weg wilt kwijtraken. Maar goed: als je een robot kunt aannemen, doe je dat gewoon.
Spencer heeft laserogen waarmee hij afstanden kan meten en kan zien of er grote groepen aankomen, dan wacht hij namelijk netjes. Inderdaad, je rent in totale paniek over de luchthaven heen omdat je bijna je vlucht mist en niet weet naar welke gate je moet, besluit je in een vlaag van verstandsverbijstering de robot aan te spreken en gaat hij op zijn dooie gemakje iedereen die voorbij loopt voorrang geven. Dan mis je je vlucht dus sowieso. God, Schiphol, als je dan toch met een robot wilt pronken, zorg er dan voor dat die een beetje nuttig is. Neem een robot die regelt dat je koffer niet kwijtraakt, of die die strontchagrijnige douanier vervangt.
2. HTC is nog steeds de weg kwijt
Hoe lang zal het duren voordat HTC omvalt? Een maand? Een jaar? We zijn eigenlijk al een beetje aan het aftellen sinds de smartphone-fabrikant dat lulverhaal ophing dat het zo goed ging, dat ze besloten hun eigen aandelen terug te kopen – daar trapt natuurlijk niemand in. Maar nu is de poep nog verder aan. Het meest recente plan: fans van het merk nieuwe producten voor de release laten testen en advies vragen wat er beter kan of anders kan. Een groter brevet van onvermogen kun je natuurlijk niet geven. HTC zegt eigenlijk: wij weten het ook niet meer precies, zeggen jullie maar wat we moeten doen. U vraagt, wij draaien. Wat zeg je? Je wilt een grote scherm? Zetten wij er een grote scherm in? Andere schil op Android? Maken we een andere schil. Oh, je wilt een iPhone? Maken we toch gewoon een iPhone! Goed, dat is natuurlijk een beetje gechargeerd, maar toch: je verkwanselt de magie van je merk als je producten die wellicht nog niet helemaal oké zijn al bij de consument gaat droppen. Daar krijg je roddels van, en een slechte reputatie – en dat is ongeveer nog het enige dat HTC wel op orde heeft.
1. Hoera, streamaanbod is af
Iedereen die wel eens met een paardenmeisje heeft gedatet weet: je wint het niet van zo’n beest. Kun je nog zo lief zijn, goed kunnen zoenen of een koning tussen de lakens, aan het einde van de dag wil ze toch gewoon op de gespierde rug van haar hengst zitten en een beetje door z’n manen kroelen. Op zijn hoofd, want JAHA, paarden hebben hoofden. Overal in het land gaan paardenslagers failliet, omdat al die paardenmeisjes ons hebben doen laten geloven dat paardenvlees zielig is. Terwijl juist een lekker biefstukje van een Przewalski hartstikke goed is – er is immers geen bio-industrie voor paarden. Maar ja, sielug dus.
Maar als paardenmeisjesdater kon je altijd van een ding op aan: dat dier bleef uiteindelijk altijd in de wei, in de stal of spreekwoordelijk in de gang. Eenmaal thuis was het paardenmeisje ook echt van jou. Dat is nu dus ook voorbij, want de paardenwereld heeft de technologie ook ontdekt. Deze week ging de nieuwe streamingdienst Horse Lifestyle van start. Series, films, boeken: alles wat met paarden te maken heeft kun je voor een vast bedrag per maand naar binnen trekken. Ja, opeens is dat kattenvrouwtje van op de hoek een stuk aantrekkelijker geworden.
Fotocredits:
Thumb: DSC_6933 via photopin (license)
Robot: PS-IMG_3202-NP via photopin (license)
HTC: HTC Desire Eye smartphone vs Apple iPhone 6 Plus via photopin (license)
Paard: DSCN7250 via photopin (license)