Site pictogram Draadbreuk.nl

’t Wereldje (34)

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Ouya definieert het begrip falen opnieuw

De ouya wordt tegenwoordig meer gebruikt als vingersteun dan als spelconsole…

 

Taart en slingers op kantoor van Matt Thorson. Het overkomt je natuurlijk niet iedere dag dat je game wordt uitgeroepen tot meest verkochte op een console. Ooit. En daarom liep de maker van Towerfall afgelopen week samen met zijn moeder, ooms en tantes de polonaise. Hij moest natuurlijk wel even uitleggen wat Ouya was, maar de familie was niet minder trots. De beste man werd net op een stoel door de kamer gehost, totdat een neefje vroeg hoeveel er dan wel niet van Towerfall waren verkocht. “Zevenduizend”, had Thorson blij geroepen. En toen viel het stil. De muziek ging uit, de confettikanonnen werden zachtjes teruggelegd en de visite sloop de deur uit. Tja, het zijn natuurlijk verkoopcijfers waar de viskraam op de Lutjebroekse markt niet eens zijn hand voor omdraait. Het begon ooit zo mooi, het Kickstarter-sprookje rond Ouya. Meer dan 8,5 miljoen dollar werd er opgehaald, maar blijkbaar staan de open source-consoles bij de early adaptors ergens in een hoekje te verstoffen. Niemand speelt erop. Maar Mattje heeft een record. En dat gaat waarschijnlijk nooit meer de boeken uit.

4. Drones kunnen ook boutmuziek maken

We hebben nog niks gehoord, maar vinden deze drone nu al beter dan Roel van Velzen

 

Statement: elektronische muziek is géén muziek. Kun je wel lekker plaatjes aan elkaar draaien en af en toe met van die metertjes lopen te klooien, maar je bent geen muzikant. En jullie al helemaal niet, Laidback Luke, Sander van Doorn en Steve Aioki. Ga maar gewoon een instrument leren spelen in plaats dure apparatuur aanschaffen en op een paar knopjes drukken. Zeggen wij overigens niet, maar Dave Grohl. En dat is een baas van gigantische proporties en dus knikten wij gedwee. Maar nu weten we het even niet meer. Want wat als elektronica ineens een instrument leert spelen? Dan zitten we met z’n allen in een loophole die zijn weerga niet kent. Maar het is gebeurd: een groep robotdeskundigen in de Verenigde heeft een popgroep geformeerd met…drones. Binnenkort bij jou in de buurt: Drone Republic! Vrouwen die slipjes gooien naar vliegende gevaartes die op een xylofoon lopen te tikken. Flauwvallende meisjes als zo’n quadcopter een trommeltje aanraakt. Groupies die tegen de meegereisde monteur aan lopen te schurken om backstage de drones eens even wat gerief te geven. En al die arme muzikanten maar vrouwloos thuis zitten. Rock & roll werd nooit meer hetzelfde.

3. Google Now laat dronken lorren autorijden

Handig: Google Now laat zelfs een kaartje zien vanaf waar je mensen dronken dood kunt rijden

 

Iets vergeten is menselijk. Dat je toiletpapier bijna op is, je naar de supermarkt gaat om nieuwe te halen, met vijf tassen vol impulsaankopen thuis komt, de wc-rollen vergeten blijkt te zijn en al je kansen bij die mooie buurvrouw verspeelt als je met een rood aangelopen gezicht en de benen bij elkaar aanklopt of zij niet nog een rolletje heeft. Of dat je bij een sollicitatiegesprek zit, de vrouw die je zou moeten aannemen je amicaal gedag zegt, zij jou wel ergens bekend voorkomt maar dat je niet meer weet waarvan, zij steeds chagrijniger wordt omdat ze dat natuurlijk ook merkt, je een klotegesprek hebt en in de bus naar huis je opeens te binnen schiet dat je er nog een keer een avondje mee hebt gerotzooid. Weg baan. Valentijnsdag, de verjaardag van je oma, je sleutels: kan allemaal gebeuren. Maar nooit, echt helemaal nooit, vergeten wij waar onze auto staat. We zijn natuurlijk niet helemaal van het padje. Tenzij je dronken bent natuurlijk. Dus mensen van Google Now, waarom hebben jullie in hemelsnaam die mogelijkheid ingebouwd om met je telefoon te navigeren naar je parkeerplaats? Zodat ladderzatte mensen toch nog even naar huis kunnen rijden? Handig: nu nog even de wegenwacht en een gipscentrumpje overnemen en je hebt er weer een inkomstenbronnetje bij.

2. Twitter snoert NUtech-redactie de mond

Als zelfs The Prince Of Darkness zegt dat je je bek moet houden, moet je maar eens luisteren, redactie van NUtech!

 

Bij Draadbreuk houden we strikt gescheiden wat we voor en achter de schermen zeggen. Jullie zouden namelijk zomaar eens kunnen denken dat we in het echte leven nóg leuker zijn. Dus alles wat wordt besproken op de redactie en waar we geen artikel of video aan wijden, blijft tussen de vier muren van de redactie. Of die van de kroeg, natuurlijk. Andere techsites denken daar anders over. Zo heeft die van NUtech.nl al een tijdje de hashtag #gehoordopderedactie op twitter. Leuk man, Colin van Hoek en consorten die iedere natte scheet bij de koffie-automaat zonder gene op het internet pleuren. “Oh, ik heb zo iets zuurs bedacht dat ik niet ga twitteren”, “Facebook is een schijtsite”: dit soort dingen krijgen wij dus op onze timeline. Maar ja, we zijn nu eenmaal collega’s van elkaar en dus moeten we ze wel volgen. Maar Twitter komt binnenkort met een oplossing: ze doen een test met het ‘muten’ van mensen die je volgt. Heerlijk! Nooit meer de slappe ballen veroorzakende tweets, maar nog wel tijdens een perstripje de mannen een hand kunnen geven en zeggen dat ze het zo leuk doen op internet. Zolang ze maar geen inhoudelijke vragen gaan stellen, moet het helemaal goed komen.

1. Greenpeace: f*ck natuur, lang leve de technologie

Als je dan toch zo’n bij aan het vervangen bent, kun je ‘m dan misschien ook even een minder vies uiterlijk geven?

 

Interessant filmpje van Greenpeace: het gaat tegenwoordig niet zo heel goed met de bijen. Sterker nog: ze vallen bij bosjes naar beneden. Dat is volgens de milieu-organisatie een slechte zaak, want we zijn voor een derde van ons voedsel afhankelijk van de beestjes. Om bewustzijn te creëren, bedachten de groene rakkers een toekomstbeeld: alle bijen zijn vervangen door robot-varianten die niet alleen bloempjes bevruchten, maar ook nog eens niet steken. Als laatste stelt Greenpeace de vraag: moeten we een nieuwe wereld creëren of de onze redden? Ja hallo, dat laatste natuurlijk! Robotbijen, hoe tof wil je het hebben?! Nooit meer proestend je biertje uitspugen, omdat er zo’n klotebeest in is gevlogen. Of met je vliegenmepper zo’n beest achterna omdat hij bij je naar binnen is gevlogen en je al een uur uit je slaap houdt. Geen pincetten meer nodig voor die vervelende naalden op rotplaatsen. Weet je wat. Vervang alle insecten maar: horzels, wespen, teken. Doen! Gaan we de natuur misschien zelfs nog leuk vinden.

Mobiele versie afsluiten