Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: “2014 wordt het jaar dat Apple een enorme flater slaat”

Je hebt misschien wel eens van Apple gehoord. Een technologiebedrijfje uit Amerika dat het de laatste paar jaar heel aardig doet. Ze gooiden de muziekwereld op de kop met de iPod. Ze zorgden voor een revolutie op het gebied van smartphones en stampten eigenhandig een nieuwe productcategorie uit de grond met de lancering van de iPad. En ondertussen verdienen ze miljarden. Niet slecht toch?

Missers zaten er niet tussen. Nu is het natuurlijk onzin om dat allemaal aan één man toe te wijzen maar feit is wel dat Steve Jobs enorm belangrijk was voor de successen van het bedrijf. Maar helaas is Jobs niet meer. En na zijn overlijden kwam de onvermijdelijke vraag op: hoe nu verder met Apple? So far so good, Apple doet het nog prima. De iPhone 5S is een beauty, met de iPad Air overtreffen ze zichzelf weer en ook hun desktops en laptops zijn helemaal geen rotzooi. Maar dat soort producten ontwikkel je niet op een avond. Daar gaan jaren aan ontwikkeling aan vooraf. Jaren waarin Jobs nog de scepter zwaaide in Cupertino.

De ideeënbus van Jobs zal vroeg of laat leeg raken en dan wordt de vraag hoe het nu verder moet met Apple. Zeker nu ze aan de vooravond staan van wat vermoedelijk grote lanceringen gaan worden. Een televisie? Een iWatch? iPad Pro? Kunnen die producten ook slagen zonder de magie van Jobs? Vandaar dat we de stelling poneren:

“2014 wordt het jaar dat Apple een enorme flater slaat”

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen, jullie mening. Heeft Apple een tweede Jobs in huis of is die niet nodig? Komt er een einde aan hun ‘killstreak‘ of blijven ze heer en meester? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Mobiele versie afsluiten