Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘een high-end smartphone is weggegooid geld’

Ah, gezellig! Weer een stelling. We waren even her en der verdeeld over de wereld. Vakantie enzo. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte. Afgelopen donderdag hadden we zelfs onze eerste vergadering weer. En daar merkte Ger iets interessants op, wat meteen tot de eerste post-vakantie stelling leidde.

Ger is namelijk zijn iPhone kwijtgeraakt op vakantie. Vervelend, maar gelukkig had hij een Samsung Galaxy Core onderin zijn backpack. Een budgetsmartphone, die momenteel in de winkels ligt voor zo’n 150 euro. Dan krijg je Android op een 4,3 inch beeldscherm, een 1,2Ghz dual-core processor, 8GB aan geheugen en een 5 megapixel camera. Niet iets om heel enthousiast van te worden.

Maar Ger kwam tot de ontdekking dat hij zijn iPhone eigenlijk nauwelijks mistte. Die Core kon alles wat zijn veel duurdere toestel ook kon. Goed, het beeldscherm was iets minder scherp, maar toch ruim voldoende. En de foto’s kwamen er wat minder uit. Maar na een Instagram-filtertje merkte zijn Facebook-vrinden daar ook weinig van.

Als Samsung een nieuw high-end toestel lanceert voor vier keer het bedrag van een Samsung Galaxy Core, dan staan we letterlijk in de rij. Om er vervolgens voor 95% hetzelfde op te doen als we op een minder apparaat kunnen. Waarom dan in hemelsnaam zo’n 600+ euro smartphone kopen? Zo kwamen we op de stelling:

Een high-end smartphone is weggegooid geld

 

Gewoon een poll. Doen we effe

Ik gebruik de Smart TV-functies op mijn Smart TV!
×

 

Stemmon!

Wij houden van discussie, jullie ook. Vul even de extragratis, gloednieuwe poll en, maar laat je ook zeker even horen in de comments hier onder! De leukste reacties zullen worden voorgedragen en behandeld. Niet meer in Uitbuiken, maar ze krijgen een eigen plekje op de woensdag! Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook: uitbuiken@draadbreuk.nl

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Mobiele versie afsluiten