Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘Groter is beter’

Wellicht heb je het al gezien, maar ik was eens oprecht enthousiast over een tablet, de Samsung Galaxy Note PRO. Belangrijkste reden daarvan is het beeldschermformaat. 12,2 inch diagonaal is groter dan we gewend zijn en dat heeft heel veel voordelen. Het is zeg maar hetzelfde trucje dat Samsung eerder deed met smartphones, toen ze de originele Galaxy Note uitbrachten. Groter.

En groter bevalt. De eerste reactie is vaak: “Jeutje, moet dat nou?” Maar na een middagje gebruiken wil je niet meer terug naar de reguliere formaatjes. Voor wie ons niet gelooft, er is een onderzoek die dat onderschrijft. Websites Androidworld.nl en iPhoneclub.nl, we stellen ons graag voor dat dit doorgaans gezworen concurrenten zijn, hebben de handen ineen geslagen.

Beide sites vroegen hun lezers wat het ideale schermformaat voor een smartphone is. Conclusie: Android-gebruikers zijn tevredener omdat ze de beschikking hebben over grotere formaten. Een 5 inch smartphone, dat is wat men wil. Ondertussen klinkt gemor uit het iPhone-kamp, want die zouden graag wel eens iets groters willen dan de huidige 4 inch van hun iPhone. En daar rolt dan weer onze stelling uit:

“Groter is beter”

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus gooi maar in de groep. Does size matter? Kan een beeldscherm niet groot genoeg zijn, of ben jij meer een mini-figuur? Wat is ideaal? En waarom?
Reageren mag hieronder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alom geprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.
Tot slot: ben je een Twitteraddict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #stellingdraadbreuk

Mobiele versie afsluiten