Site pictogram Draadbreuk.nl

Archos Music Beany review

Sommige ideeën zijn zo logisch, dat je je afvraagt waarom niet honderden bedrijven er al mee aan de haal zijn gegaan. Neem een muts met een ingebouwde hoofdtelefoon: ’s winters én geen koude oren én een leuk muziekje aan. Toch zijn het vooral onbekende merken met namen als iMusic en Headphones (!) die dit soort apparatuur op de markt brachten. Tot nu: Archos pakt de muzikale muts bij de kladden met de Music Beany.

Ik ben doorgaans geen mutsendrager, daarom was het niet in me opgekomen dat het combineren van een muts en een hoofdtelefoon niet altijd even gemakkelijk gaat. Vooral als je een on- of over-earexemplaar hebt ziet het er niet uit en met oordopjes zit je toch met dat snoer te kloten. De oplossing: in de rand van een muts twee kleine luidsprekertjes stoppen en die via bluetooth verbinden met je smartphone, tablet, mediaspeler of welke bron dan ook. En dat is precies wat Archos met zijn Music Beany heeft gedaan.

Het Franse bedrijf staat niet echt bekend vanwege zijn uitmuntende audio-apparatuur en de lage prijs van de Music Beany (€ 29,99) deed bij mij in eerste instantie de alarmbellen rinkelen. Dit zou wel eens waardeloos kunnen worden. Maar deze muzikale muts heeft me in positieve zin verrast. Goed, de audiofiel in me heeft graag een beter geluid en er is wel wat aan te merken op de Beany, maar potverdorie, het werkt wel!

 

Mooi blauw is niet lelijk. Maar wel een beetje saai.

 

Mobiele versie afsluiten