Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: “Beats gaat Apple weer hip maken”

Hét technieuws van de afgelopen week komt uit Compton. Dr. Dre staat op het punt zijn bedrijf Beats Electronics te verkopen aan Apple voor een slordige 3,2 miljard dollar. Dat is omgerekend een goede 2,3 miljard euro. Niet slecht. Hoe en wat precies bespraken Ger en Paul afgelopen maandag al wat uitgebreider in Uitbuiken.

 

>> Kijken: Uitbuiken met onder meer Pauls ongezouten mening over Beats en Apple

Direct na het nieuws kwamen de speculaties. Want zoals gewoonlijk geeft Apple niet even wat duidelijkheid over waarom ze zoiets doen. Dat blijft nog even raden, maar er kunnen een aantal redenen achter zitten. Misschien denkt Apple flink wat geld te verdienen met de prijzige hoofdtelefoons. Misschien willen ze een graantje meepikken van de groei van muziekstream-dienst Beats Music. Maar misschien wil Apple ook gewoon meeprofiteren van het imago. Vandaar de stelling:

 

‘Beats gaat Apple weer hip maken’

Wij houden van discussie, jullie ook. Uitgebreide theorieën over de redenen achter de aanname zullen volgende week uitgebreid besproken worden. Is Beats hip genoeg om Apple zijn shine terug te geven? Of heeft Apple dat helemaal niet nodig? Gooi het in de comments, we zijn benieuwd!

 

(foto: DAVID EBENER/EPA)

Mobiele versie afsluiten