Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: “Beats gaat Apple weer hip maken”

Dennis de Vries

Hét technieuws van de afgelopen week komt uit Compton. Dr. Dre staat op het punt zijn bedrijf Beats Electronics te verkopen aan Apple voor een slordige 3,2 miljard dollar. Dat is omgerekend een goede 2,3 miljard euro. Niet slecht. Hoe en wat precies bespraken Ger en Paul afgelopen maandag al wat uitgebreider in Uitbuiken.

 

>> Kijken: Uitbuiken met onder meer Pauls ongezouten mening over Beats en Apple

Direct na het nieuws kwamen de speculaties. Want zoals gewoonlijk geeft Apple niet even wat duidelijkheid over waarom ze zoiets doen. Dat blijft nog even raden, maar er kunnen een aantal redenen achter zitten. Misschien denkt Apple flink wat geld te verdienen met de prijzige hoofdtelefoons. Misschien willen ze een graantje meepikken van de groei van muziekstream-dienst Beats Music. Maar misschien wil Apple ook gewoon meeprofiteren van het imago. Vandaar de stelling:

 

‘Beats gaat Apple weer hip maken’

Wij houden van discussie, jullie ook. Uitgebreide theorieën over de redenen achter de aanname zullen volgende week uitgebreid besproken worden. Is Beats hip genoeg om Apple zijn shine terug te geven? Of heeft Apple dat helemaal niet nodig? Gooi het in de comments, we zijn benieuwd!

 

(foto: DAVID EBENER/EPA)

Reacties

 1. Plaki

  Ik vond Apple eigenlijk beter voordat ze zich associeerden met Beats. OS X en iOS zijn hoge kwaliteit vervangers voor Windows en Android en hun hoge prijs dus zeker waard.
  Beats daarentegen zijn veel te dure koptelefoons, waarvan de “goedkopere” niet eens goeie geluidskwaliteit geven (dit wordt beaamd door vele expert reviews).
  Als ik veel geld zou kunnen besteden aan een koptelefoon zou ik 1000 keer liever de Sony MDR-1R (door cnet verkozen tot beste bass koptelefoon) kopen in plaats van Beats.

  • Broodje saté op de tv

   Ik ben het met je eens over de koptelefoons van Beats. Maar niet over Apple. De hardware van Appleproducten is geweldig, maar de software is beroerd. Mijn htc heeft ook hele mooie hardware en de software is voor mij perfect!
   Je betaald veel te veel voor Apple omdat je heel weinig met IOS kan. (Mijn mening)

  • Plaki

   Als je veel vrijheid wil of een PC gamer bent dan moet je inderdaad geen iOS of OS X nemen. Voor de standaardzaken (videobewerken, muziek maken, etc) is OS X wel beter.

  • Broodje saté op de tv

   IOS en OS X zijn natuurlijk 2 verschillende dingen. Maar het is inderdaad zo dat de meeste professionele muzikanten en editors OS X gebruiken.

  • Plaki

   Ohja, ik las OS X ipv iOS, maar voor iOS geld zo’n beetje hetzelfde. Als je veel vrijheid wil (of veel waarde hecht aan een groot scherm/lage prijs/etc.) kies je Android, maar als je stabiliteit belangrijker vind en daar ook extra voor wil betalen kies je iOS. Maar goed, de keuze tussen android vs iOS is niet zo’n no-brainer als windows vs OS X

  • Broodje saté op de tv

   Android apparaten zijn tegenwoordig minstens net zo stabiel als IOS apparaten. (het schijnt dat ios apps vaker crashen dan android apps) En je doet nu alsof een android apparaat per definitie duurder is dan een apple product. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, dit kan je zo gek maken als je wil.

  • Plaki

   Integendeel. Iphones zij juist meestal duurder dan Android telefoons (volgens mij heb je mn tekst verkeerd gelezen). Dat over dat vaker crashen kan. Ik heb iig best vaak last van crashende apps (zoals de internet app) op mijn Android telefoon

 2. Broodje saté op de tv

  Ik denk dat Apple nog steeds best wel een hip merk is. Als je bij mij op school kijkt heeft de helft een iphone. Ik zelf vind Apple klote dus gebruik ik het niet. Beats WAS hip, maar is dat ook niet meer is dat ook niet meer zo. Bovendien betaal je bij Beats heel veel, voor heel weinig. (Ook wel een beetje met Apple)
  Die streamingsdienst van Beats wordt ook niks, er zijn al zoveel streamingsdiensten.
  Kortom: ik denk dat Beats Apple niet (weer) hip gaat maken.

  • Dennis de Vries

   Grote vraag: welk hoofdtelefoonmerk moet je bij jou op school nu om je nek hebben hangen om hip te zijn?

  • Broodje saté op de tv

   Ja dat is inderdaad een goede vraag. Ik vind dat Sony echt hele toffe koptelefoons maakt. Dus misschien heeft Sony wel een hele ‘hippe’ koptelefoon. Ik zie wel nog steeds mensen met (nep)beats lopen.

 3. Luuk van Kooten

  Ik denk dat mensen het weer hip gaan vinden maar dat is dan ook maar van korte duur.

 4. ik denk het niet hoor want ze zijn alleen met muziek beter dan de andere.

 5. BroodjeKaas

  Ik vind het niet zo’n goede zet van Apple. Ik denk dat Beats het imago van Apple zelfs zou kunnen schaden, doordat mensen zich niet willen identificeren met een bedrijf dat imago boven kwaliteit stelt (Beats). Wat dat betreft hadden ze beter een samenwerking aan kunnen gaan met een échte geluidsexpert, zoals Bang & Olufsen of Harman Kardon.

  • Dennis de Vries

   In hoeverre is Apple niet ‘imago boven kwaliteit’? Laten we wel wezen, dit is wel het bedrijf dat heeft bedacht dat je een duur apparaat dat je altijd en overal met je meedraagt…best helemaal van glas kunt maken.
   Maar inderdaad, als het puur en alleen om de hoofdtelefoons te doen was, dan hadden andere opties beter geklonken. Blijkbaar is dat dus niet het geval en zit er iets anders achter.

  • BroodjeKaas

   Wat Apple heeft gedaan met de materialen van de iPhone en iPad is heel slim: je maakt iets wat er prachtig uitziet (met oog voor detail), maar zorgt er tegelijkertijd voor dat datzelfde apparaat er na een jaar of 2 toch versleten uitziet. Júist doordat je er zo voorzichtig mee om moet gaan, hebben mensen het gevoel dat het een heel waardevol apparaat is (psychologische mindfuck). Maar is iets dat fragiel is automatisch van lagere kwaliteit? Ik denk het niet.

   Overigens, ik heb nog geen goede reden kunnen bedenken waarom Apple Beats heeft overgenomen – behalve de dikke winstmarges van het bedrijf.

 6. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Ten eerste: Apple is zeker nog niet “uit”. er zijn nog altijd veel mensen die apple prefereren. Zeker in de bedrijfsomgeving.
  Ten tweede: Unlike alle andere opinies hier, ben ik wel benieuwd wat apple gaat doen in de toekomst met beats. Ja, de beatsproducten zijn misschien niet de beste, toch heeft beats producten gemaakt die er stylish uitzien en waarvan er veel van verkocht geraken. er zijn dus veel gelijkenissen tussen BeatsByDre en Apple. (heb zelf de studios en ben er ook tevreden mee, #mijnkeuzejonge!). Apple heeft zeker niet zonder reden 3 miljard euro aan voor beats uitgegeven. Ben benieuwt wat Apple in de toekomst gaat doen. Conclusie: Apple is nog lang niet dood.

  • Draadbreuk

   Wat denk je persoonlijk dat Apple met Beats gaat doen?^GdG

 7. Richard Groenendijk

  Oneens met de stelling. Apple is al redelijk overprized, maar zelfs nog een goede koop vergeleken met Beats. Eerlijk, voor minder dan de helft van die prijs koop je al een hoofdtelefoon die even goed, zo niet beter, is dan een Beats koptelefoon van €300. Nee, ik vind Beats zeker geen hip merk, dus ik denk niet dat Beats Apple weer hip gaat maken.

  Edit: En over de muziekstreamingdienst: Apple gaat dat toch wel weer verkloten door het net als iTunes alleen voor Apple apparaten beschikbaar te maken, dus iedereen met een telefoon/tablet met Android gaat het toch sowieso niet gebruiken. Dus dat wordt geen concurrent van Spotify.

 8. BlauweVogel

  Dit is weer een knap staaltje ‘paniekinnovatie’ in de vorm van een aankoop van een bedrijf van Apple. Beats gaat niks meer toevoegen aan Apple, aangezien het al ‘hip’ was om je Beats in te pluggen in je iPhone. Ik denk dat dit op langer termijn niet veel voor Apple gaat doen, ook de streaming dienst van Beats niet.