Site pictogram Draadbreuk.nl

‘Curved is het nieuwe 3D voor tv’s’ – Stelling

Sony hoort er ook bij. Gisteren presenteerde het bedrijf zijn nieuwe S90-serie televisies. Grote, ongetwijfeld prijzige 4K-tv’s. Maar de aandacht werd vooral getrokken door het feit dat dit de eerste gebogen tv’s zijn van de Japanse fabrikant. Het devies in de televisiewereld lijkt tegenwoordig: ‘Go curved, or go home’.

Sony volgt daarmee zijn concurrenten. LG presenteerde al eerder een curved OLED-televisie die we al eens reviewden. En ook Samsung was Sony al voor met zijn versie van een gebogen televisie. We hebben ze al eens voorbij zien komen en kunnen beamen: het ziet er gelikt uit. Maar van het nut van het gebogen scherm zijn we nog allerminst overtuigd.

Sony spreekt van een ‘een intensere home entertainment-ervaring’ dankzij het gebogen scherm. Samsung zegt dat ‘het gebogen design voor een panoramisch effect zorgt’. Bij LG betogen ze dat hun tv ‘zorgt voor een IMAX-kijkervaring omdat het scherm gebogen is’. Daar staan enkele nadelen tegenover, waarvan de prijs de grootste is. Die dingen zijn schreeuwend duur. Zoals Ger de Gram al opmerkte in zijn LG Curved OLED review: “Een gebogen scherm is leuk, maar om daar nu drie maandsalarissen aan uit te geven?”

Dat doet ons denken aan die andere, enorme revolutie in de televisiewereld. Die baanbrekende innovatie waar alle tv-fabrikanten vol voor gingen. Die grootse nieuwe functie die tv kijken voorgoed ging veranderen. Die feature waar je nu he-le-maal niemand meer over hoort: 3D. Ook dat was geinig, maar de nadelen telden veel zwaarder dan dat ene kleine moment van ‘geinig’. Curved beeldschermen kunnen zomaar eens diezelfde kant op gaan, dus:

 

‘Curved is het nieuwe 3D’

 

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Zie jij de curved-hype dezelfde kant op gaan als de 3D-hype? Of is dit iets wat wél jouw interesse kan wekken en daadwerkelijk iets kan toevoegen aan jouw huiskamer? Vul de poll in, maar laat je stem ook zeker even horen in de reacties. We willen alles van je weten.

Mobiele versie afsluiten