Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: “De Playstation 3 kan nog prima een tijdje mee”

‘You don’t know what you’ve got till it’s gone’. Die wijze woorden van The Counting Crows zongen door het hoofd toen ik bij Sony de deur achter me dicht trok na een ochtend intensief gamen op de Playstation 4. Yup, het zag er allemaal lekker uit, die games. Maar ik was niet zó onder de indruk als ik wel gehoopt had. De echte test moest pas komen als ik thuis kwam en mijn oude, vertrouwde Playstation 3 weer aanslingerde. Als ik die current-gen games weer zou zien, pas dan zou ik de echte waarde van next-gen gaming gaan inzien. Niet dus.

Eenmaal thuis bleken de games er op mijn Playstation 3 ook eigenlijk wel prima uit te zien. Goed, de PS3 mist veel van de kracht die de PS4 wel heeft. Dus tijdens het opstarten of afsluiten van een PS3-spel kun je rustig een kopje koffie halen, praatje met de buren maken en boodschapje doen. Op de Playstation 4 gaat dit oneindig veel sneller. En als je beide beelden naast elkaar ziet en direct vergelijkt, dan zijn er wel degelijk wat verschillen. Maar eenmaal ín de game voelt het allemaal hetzelfde.

We zeggen zelf al in onze PS4 video preview: “Het heeft tijd nodig”. De hardware is nieuw, game-ontwikkelaars hebben tijd nodig om hun spellen optimaal gebruik te laten maken van de geavanceerde technologie van de next-gen consoles. Dat komt wel, maar het kan jaren duren. Vandaar dat deze week de stelling luidt:

 

“De Playstation 3 kan nog prima een tijdje mee”

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Lig jij al weken in een slaapzak voor de winkel om een PS4 te kopen? Of ben jij er zo een die gewoon nog regelmatig een PS2 aanzet? En vergeet niet: dit mag net zo goed gaan over de Xbox 360 en de Xbox One. We zijn niet zo eenkennig.
Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Mobiele versie afsluiten