Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: “Selfie-hype haalt slechtste in mensen naar boven”

Huawei lanceerde eergisteren zijn nieuwe vlaggenschip-smartphone, de Ascend P7. Mooi ding hoor. Grotendeels glazen behuizing, lekker groot beeldscherm, 13 megapixelcameraatje, niks mis mee. Maar daar had niemand het over. Wel over de 8 megapixelcamera op de voorkant van het toestel en de softwarefunctie om groeps-selfies te maken. Of zoals Huawei zegt: ‘groufies’. Daar had iedereen het dan wel weer over. Het is exemplarisch voor de selfie-hype. Zodra een selfie in beeld komt, wordt alles aan de kant geschoven zodat we met z’n allen daar onze aandacht op kunnen richten.

Laten we eerlijk zijn, selfies zijn zelden goed. Het kan heel cool zijn als je astronaut of straaljagerpiloot bent. Maar de meeste mensen zijn dat niet, en dan zitten we dus met slecht belichte onderkinnen, ongemakkelijk uit beeld kijkende poffertjeporums en ergernis opwekkende duckfaces. Alles moet daarvoor opzij geschoven worden. Zit je in de auto? #Selfie! Begravenis? #Selfie! Loop je over straat? #Selfie. En de enige manier om ons nog warm te laten lopen voor het wel en wee van wereldleiders, is als ze toevallig eens een selfie uploaden. Het niveau blijft maar dalen, en zo komen we tot de stelling:

 

“De selfie-hype haalt het slechtste in de mens naar boven”

 

 

 

Jullie houden van discussie, wij ook. Wordt jij ook doodmoe van pixelige foto’s van iemands grafbek op wat in andere gevallen een prima foto had kunnen zijn? Of selfie jij zelf een slag in de rondte? Vul de poll in voor onze administratie, en laat je stem horen in comments. Bonuspunten voor degene die ons weet uit te leggen wat de lol van een selfie is. Dubbele bonuspunten voor de dappere dodo die zo slim is om zijn selfie in de comments te zetten. Je wordt gegarandeerd afgezeken in de volgende video.

Mobiele versie afsluiten