Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: “Selfie-hype haalt slechtste in mensen naar boven”

Dennis de Vries

Huawei lanceerde eergisteren zijn nieuwe vlaggenschip-smartphone, de Ascend P7. Mooi ding hoor. Grotendeels glazen behuizing, lekker groot beeldscherm, 13 megapixelcameraatje, niks mis mee. Maar daar had niemand het over. Wel over de 8 megapixelcamera op de voorkant van het toestel en de softwarefunctie om groeps-selfies te maken. Of zoals Huawei zegt: ‘groufies’. Daar had iedereen het dan wel weer over. Het is exemplarisch voor de selfie-hype. Zodra een selfie in beeld komt, wordt alles aan de kant geschoven zodat we met z’n allen daar onze aandacht op kunnen richten.

Laten we eerlijk zijn, selfies zijn zelden goed. Het kan heel cool zijn als je astronaut of straaljagerpiloot bent. Maar de meeste mensen zijn dat niet, en dan zitten we dus met slecht belichte onderkinnen, ongemakkelijk uit beeld kijkende poffertjeporums en ergernis opwekkende duckfaces. Alles moet daarvoor opzij geschoven worden. Zit je in de auto? #Selfie! Begravenis? #Selfie! Loop je over straat? #Selfie. En de enige manier om ons nog warm te laten lopen voor het wel en wee van wereldleiders, is als ze toevallig eens een selfie uploaden. Het niveau blijft maar dalen, en zo komen we tot de stelling:

 

“De selfie-hype haalt het slechtste in de mens naar boven”

 

 

 

Jullie houden van discussie, wij ook. Wordt jij ook doodmoe van pixelige foto’s van iemands grafbek op wat in andere gevallen een prima foto had kunnen zijn? Of selfie jij zelf een slag in de rondte? Vul de poll in voor onze administratie, en laat je stem horen in comments. Bonuspunten voor degene die ons weet uit te leggen wat de lol van een selfie is. Dubbele bonuspunten voor de dappere dodo die zo slim is om zijn selfie in de comments te zetten. Je wordt gegarandeerd afgezeken in de volgende video.

Reacties

 1. BroodschappenDoen

  Ik vind het leuk dat het hele selfie gebeuren er is maar ik vind dat het ook soms een beetje doordraait. Ik heb er zelf helemaal niets tegen maar desondanks vind ik het nog wel een beetje raar dat het ’t “slechtste” van mensen naar boven laat komen. Dat Obama een selfie maakt is ook puur voor de trend en dat laat ook weer zien dat hij niet té zakelijk is want kom op? Het is toch ook wel grappig dat Obama ook is even denkt LEMMIE TAKE A SELFEEHH

 2. BlauweVogel

  Ik denk persoonlijk selfie vanzelf weer op rot en het iets van ‘deze tijd’ wordt. Kijk naar opgevulde schouders in de ’80’s, of aussies in de ’90’s. Dit zijn dan zozeer kledingstukken, maar met de front(selfie)-cams aan de voorzijde van de smartphones zat dit er natuurlijk aan te komen. Ook doe ik zelf weleens mee met de selfie hype, maar op een humoristische wijze. Mensen die de humor er niet van in zien, halen het slechtste in hun naar boven.

 3. ik vind wel dat je een selfie mag maken maar hou je ogen dan wel op de weg.

 4. Jeroen den Otter

  Het maken van een selfie haalt naar mijn mening, wat ik zie dan, niet het slechtste naar boven. Allemaal picca’s op Instagram en Twitter waar mensen dan door even een hele dikke filter erover te plaatsen, en zo’n heel fout kader ( haha ), Pamela Anderson #2 lijken. Op zich niks mis mee! Laat mensen lekker vrij in die keuzes of ze wel of niet een selfie maken, volgens mij is het overgrote deel gewoon nog steeds grappig of als leuk bedoelt, and that’s how it used to be baby! Ik ben wel van mening dat op formele gelegenheden je ervan moet weerhouden om even een selfie te maken, en dan met de tekst: mama is net overleden #kut #omwtobegrafenis #huilen; FACEPALM. I weep for humanity.

 5. IkBenBrian

  Het grappige is, ik ben echt tegen selfies. Als ik een selfie maak, dan doe ik het voor de grap, dus niet serieus (wat echt grappig, want dit hoor je haast niemand zeggen op mijn leeftijd). En wat nog meer grappig is, met koningsdag had ik zelfs ook een selfie met de koning. Maar van mij hoeft selfies echt niet gemaakt te worden. Vooral als je bij iemand aan het ‘chillen’ bent, gaan ze opeens heel random selfies maken terwijl je midden in je verhaal bent.

 6. BroodjeKaas

  Haalt de selfie-hype het slechtste in de mens naar boven? Misschien wel. Bij apen vind ik het wél geslaagd.

 7. Ik vind een selfie wel leuk, dan kan je omgeving of je vrienden op beeld laten verschijnen met je zelf erbij daar draait het toch om bij een selfie, je zelf laten zien!

 8. Guest

  “Het slechtste uit de mens” is een beetje overdreven, ik vind een obama-selfie of een oscarselfie wel geniaal. Wat WEL overdreven is? op een concert constant achter je mobiel zitten filmen, 3x per dag een nieuwe foto van jezelf op facebook plaatsen met een emo-onderschrift omdat je aandacht wil, een selfie nemen terwijl je op een begrafenis bent of op een treinspoor staat,… nog iets?

 9. Eenmothafuckingkaasschaaf

  “Het slechtste uit de mens” is een beetje overdreven, ik vind een obama-selfie of een oscarselfie wel geniaal. Wat WEL overdreven is? op een concert constant achter je mobiel zitten filmen, 3x per dag een nieuwe foto van jezelf op facebook plaatsen met een emo-onderschrift omdat je aandacht wil, een selfie nemen terwijl je op een begrafenis bent of op een treinspoor staat,… nog iets? (om een of andere reden wordt mijn reactie meerdere keren geplaatst, excuses daarvoor)

 10. Richard Groenendijk

  Ik ben het eens met de stelling alhoewel “slechtste in de mens” misschien een beetje overdreven is. Allereerst vind ik het idee van een foto van jezelf maken nog niet eens zo slecht. Dan krijg niet meer zo’n situatie dat je bijvoorbeeld een foto wil van jezelf met op de achtergrond de Eiffeltoren en je vraagt aan een willekeurig persoon of hij die foto wilt maken, die blijkt dan een Fransman te zijn die geen Engels spreekt en nadat je 5 minuten met gebaren duidelijk hebt geprobeerd te maken dat je wil dat hij een foto van je neemt, kom je thuis en bekijk je de foto’s en kom je erachter dat de foto onscherp is, de Eiffeltoren er net niet helemaal op staat en je er zelf ook maar voor de helft van je gezicht op staat, allemaal erg vervelend. Zo’n camera aan de voorkant kan dan wel een uitkomst bieden. Maar een selfie is net wat anders dan gewoon een foto van jezelf maken, maar ook alles eromheen waardoor er zo’n enorme hype ontstaat. In dat nummer #selfie wordt eigenlijk wel heel goed uitgelegd waarom ik een selfie gewoon vervelend en zwaar overhyped vind. Het is gewoon die hele mentaliteit van die vrouw (ik hou het beleefd) in dat nummer. Overigens luister ik nog redelijk veel electro house, maar dit nummer vind ik qua muzikale kwaliteit vrij matig, dus ik snap niet dat het zo’n hit is, maar ik geloof dat het liedje juist bedoeld was om aan te geven hoe ongelooflijk kut veel mensen zich gedragen en daar past die selfie natuurlijk perfect bij.
  Al met al heb ik dus best wel een hekel aan selfies, maar soms, als ze bijvoorbeeld komisch bedoeld zijn, kunnen ze van mij nog wel, maar die hele hype vind ik gewoon onzin (en dat zeg ik als 15-jarige!).

 11. Johan

  Ik vind het juist wel grappig hou mensen soms op de foto gaan

 12. albertams

  Ik vindt het een belachelijk fenomeen het hele selfie gebeuren, alleen de naam al selfie…. !