Site pictogram Draadbreuk.nl

‘Hou eens op met die dunne smartphones’ | stelling

Technologische vooruitgang is een mooi ding. Daardoor spelen we nu fantastische 3D-games op onze telefoon, sturen we goede foto’s de hele wereld over en kunnen we altijd iemand een ‘Yo’ sturen. Maar veel langer dan een dag lukt dat niet. Omdat we ijdel zijn.

Die ijdelheid leidt er toe dat smartphonemakers enorm veel aandacht moeten besteden aan design. Terecht! We willen een mooie telefoon. Maar dat ‘mooi’ wordt om de een of andere reden verward met ‘dun’. En dus moeten we eens in de zoveel tijd weer enthousiast worden van toestellen als de Oppo R5, die afgelopen week werd gelanceerd. Met een profiel van 4,85 millimeter stelt het de fabrikant in staat om weer even van de daken te schreeuwen dat ze de beste zijn. Of in dit geval: de dunste hebben.

Dat duurt over het algemeen een paar maanden, dan verschijnen dezelfde nieuwsberichten over een andere fabrikant. De geruchten gaan nu alweer dat Vivo bezig is met een smartphone van 3,8 millimeter dun. Indrukwekkend, ware het niet dat er meestal wat concessies gedaan worden.

Ik heb het dan niet alleen over het feit dat je die dingen waarschijnlijk in stukjes uit je broekzak haalt als je een keer per ongeluk bent gaan zitten. Die dunne smartphones hebben ook geen ruimte voor knappe accu’s. De Oppo R5 moet zijn 5,2 inch beeldscherm aanhouden met een 2000mAh batterij. Die is na een kleine dag wel klaar dus. En het geldt niet alleen voor extreem platte toestellen. Ook reguliere smartphones verkiezen een dunne behuizing boven een knappe accu. De Apple iPhone 6 Plus, om even een voorbeeldje te noemen, is 7,1 mm dun. #bendgate even daargelaten: hoeveel meer accu zou er bij gekund hebben als dat ding 1 centimeter dik was? Genoeg van dat:
 

‘Hou toch eens op met die dunne smartphones

 

 
Heb jij ook genoeg van de belachelijke standaard die gezet wordt door toestellen als de Oppo R5? Wil jij ook smartphones met gezonde afmetingen in plaats van uitgemergelde toestelletjes? Of ben jij nog niet uitgekeken op de platte trend en wil je zien hoe ver fabrikanten hun toestellen kunnen bijschaven? Je weet de reacties te vinden!

Mobiele versie afsluiten