Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Hou eens op met die dunne smartphones’ | stelling

Dennis de Vries

Technologische vooruitgang is een mooi ding. Daardoor spelen we nu fantastische 3D-games op onze telefoon, sturen we goede foto’s de hele wereld over en kunnen we altijd iemand een ‘Yo’ sturen. Maar veel langer dan een dag lukt dat niet. Omdat we ijdel zijn.

Die ijdelheid leidt er toe dat smartphonemakers enorm veel aandacht moeten besteden aan design. Terecht! We willen een mooie telefoon. Maar dat ‘mooi’ wordt om de een of andere reden verward met ‘dun’. En dus moeten we eens in de zoveel tijd weer enthousiast worden van toestellen als de Oppo R5, die afgelopen week werd gelanceerd. Met een profiel van 4,85 millimeter stelt het de fabrikant in staat om weer even van de daken te schreeuwen dat ze de beste zijn. Of in dit geval: de dunste hebben.

Dat duurt over het algemeen een paar maanden, dan verschijnen dezelfde nieuwsberichten over een andere fabrikant. De geruchten gaan nu alweer dat Vivo bezig is met een smartphone van 3,8 millimeter dun. Indrukwekkend, ware het niet dat er meestal wat concessies gedaan worden.

Ik heb het dan niet alleen over het feit dat je die dingen waarschijnlijk in stukjes uit je broekzak haalt als je een keer per ongeluk bent gaan zitten. Die dunne smartphones hebben ook geen ruimte voor knappe accu’s. De Oppo R5 moet zijn 5,2 inch beeldscherm aanhouden met een 2000mAh batterij. Die is na een kleine dag wel klaar dus. En het geldt niet alleen voor extreem platte toestellen. Ook reguliere smartphones verkiezen een dunne behuizing boven een knappe accu. De Apple iPhone 6 Plus, om even een voorbeeldje te noemen, is 7,1 mm dun. #bendgate even daargelaten: hoeveel meer accu zou er bij gekund hebben als dat ding 1 centimeter dik was? Genoeg van dat:
 

‘Hou toch eens op met die dunne smartphones

 

 
Heb jij ook genoeg van de belachelijke standaard die gezet wordt door toestellen als de Oppo R5? Wil jij ook smartphones met gezonde afmetingen in plaats van uitgemergelde toestelletjes? Of ben jij nog niet uitgekeken op de platte trend en wil je zien hoe ver fabrikanten hun toestellen kunnen bijschaven? Je weet de reacties te vinden!

Reacties

 1. Plaki

  Ik vind de dikte van normale smartphones al dun genoeg. Van mij hoeft het echt niet dunner, aangezien het ten koste gaat van de batterij, die in normale smartphones al net een dagje of 2 volhouden. Ik zou echter ook geen smartphone willen die veel dikker is (zoals de Nokia 3310), omdat dat meteen een stuk lelijker eruit ziet.

 2. IkBenBrian

  Ik ben met de stelling eens, maar het probleem zit meestal bij de mensen die reviews maken. Hier een quote: “De smartphone zit iets aan een dikke, lompe kant”. Als ze daar eerst er mee stoppen, dan komen er misschien wel eindelijk betere smartphones met een betere accu duur.

 3. KaasjeBrood

  T mag inderdaad weer wat dikker ja, kwestie van tijd voordat Samsung komt met de galaxy S anorexia. Dat S voice dan aan je vraagt, hmm vind je dat ik dik ben en dat je m dan complimentjes moet geven. DIT MOET STOPPEN VOORDAT HET TE LAAT IS!

 4. Helemaal mee eens. Het mag wel een onsje meer zijn.

 5. BroodjeKaas

  Van mij hoeven smartphones ook niet zo ridicuul dun te zijn. Niet alleen omdat dat ten koste gaat van de batterij, maar ook omdat het niet lekkerder vasthoudt en het zit ook niet lekkerder in je broekzak. Dan liever een iets grotere batterij. Maar eerlijk gezegd is het voor mij goed genoeg als mijn telefoon het een dag volhoudt bij intensief gebruik. Ik ben er inmiddels aan gewend om mijn telefoon elke nacht op te laden – prima.

 6. koentje

  Mij intresseert het echt niet. 1x valt miss op hoe dun ie is en daarna let je er nooit meer op. Liever een grotere accu die langer meegaat. Kheb niet het idee dat een fabrikant daarin is geintresseerd.

 7. Paul S.

  1. Smartphone dunner maken voegt niks toe als ze niet flexibel zijn. Kijk het gezeur rondom de iphone 6+, als je die in je zak hebt zitten en je hebt een skinnyjeans aan dan kan het buigen.
  2. Dunner maken betekend ook dat je weer aparte stekkers nodig hebt voor het op te laden, koptelefoon etc. Dat werkt gewoon niet.
  3. Sommige mensen willen juist voelen dat ze iets in hun hand hebben. Als smartphone steeds dunner dus ook lichter worden is dat gevoel weg.
  4. Is de accu, wat jij al zegt

  Denk dat we nog niet klaar zijn om smartphone een paar millimeter dik te maken. Laten ze eerst maar de flexibiliteit door ontwikkelen en de accu. In de toekomst zal het zeker wel lukken om een platte telefoon te maken die een paar dagen mee gaat. Nu zijn we er nog niet klaar voor.

 8. koentje

  Volgens mij is het met filmen ook vervelender als je een lichtere smartphone hebt en er zit geen beeldstabilisatie op de smartphone krijg je heel trillend beeld

 9. KungFuPanda

  Helemaal mee eens. Dunheid is net zoals 2k display de slechtste gimmick ooit voor een smartphone. Ik heb zelf een gsm van meer dan 1cm dik en ik heb nog nooit over die dikte gezeurd.

 10. Douwe Feenstra

  Ik wil een smartphone die dik is, niet te groot is* en met een buitenkant gemaakt van gehard staal**.

  * dus geen galaxy s5/note praktijken, dan neem ik wel een tablet
  ** wat ook wel een dikte en gewicht mag hebben