Site pictogram Draadbreuk.nl

‘Fuck bellen’ | Stelling Draadbreuk

Deze week viel ons oog op een interessant artikel op Motherboard, dat van Vice. In een vlammend betoog werd daar gehakt gemaakt van bellen en gebeld worden. Bellen is, zo zei de schrijver, totaal niet meer van deze tijd. Erger nog, het is ronduit brutaal.

Of zoals hij het zelf zegt: “Als mijn telefoon gaat, dan zie ik dat als iemand die opeens “Heeeeeeeeeey!” tegen me zegt, ongeacht wat ik aan het doen ben.” Nou, dat zet je dan toch aan het denken.

>> Lezen: ‘Fuck bellen’ op Motherboard

Wanneer zat ik voor het laatst echt op een telefoontje te wachten? 9 van de 10 belletjes die ik nog krijg, had ik liever niet gehad. Stuur maar een mailtje ofzo. Toch noem ik mijn telefoon nog steeds telefoon. En als je ‘m koopt staat de bel-app op de meest prominente plaats op het startscherm en de kans is groot dat hij daar ook blijft staan. Maar hoe vaak gebruik je ‘m nou nog? Bijna elke andere functie op mijn telefoon is meer gebruikt dan de telefoonfunctie. Vandaar dat de stelling deze week schaamteloos wordt overgenomen van Vice:

 

‘Fuck bellen’

 

 

Vind jij telefoneren ook een achterhaalde manier om met mensen in contact te komen? Heb jij liever ook geen telefoontjes? Of maak jij nog trouw je belminuten op omdat je dat gewoon wel lekker makkelijk vindt? Laat even weten in de comments!

Mobiele versie afsluiten