Site pictogram Draadbreuk.nl

LG G3 gelanceerd: pixels, lasers en selfies

Kun je wel van die kekke kleurtjes pakken, wij willen metaal!

Het bedrijf is zo lek als een mandje, dus een echte verrassing was het niet meer. Maar toch is het nu voor het echie: LG heeft vanavond de G3 gelanceerd. Met meer dit, meer dat, meer zus en meer zo. Maar bovenal ziet het er uit als een tof toestel. En daar draait het om.

LG G3: Wat vinden we tof?

Het beeldscherm is de grootste publiekstrekker bij de LG G3. Op het exemplaar in zijn voorganger, de G2, zijn we nog altijd niet uitgekeken. Haarscherp en met minuscule randjes rondom. Bij de G3 gaat dat nog iets verder. Meer dan 75 procent van de voorkant van de telefoon bestaat uit beeldscherm. En voor wie duiding wil: dat is vet veel, man. Daarnaast heeft het een krankzinnig hoge resolutie van 2560×1440 pixels. Quad HD, voor als je er een lekkere term aan wilt hangen. Ter vergelijking, de HTC One (M8) heeft een pixeldichtheid van 441 pixels per inch, LG trekt dat even op naar 538. De verwisselbare en draadloos op te laden 3000mAh accu die de fabrikant er in heeft weten te krijgen is indrukwekkend, maar zal met zo’n beeldscherm wel nodig zijn ook.

Groot pijnpunt bij eerdere LG toestellen, vooral voor de ogen, was de interface. “Het lijkt net of de lead designer van Hello Kitty langs is geweest en vervolgens er drie jaar niks meer mee heeft gedaan”, zo werd op deze site eens gezegd. En zo was het ook. Gelukkig is dat nu aangepast. Minder frutsels, minder ongein en zo te zien minder hysterische kleuren. Of we er direct fan van zijn is een tweede, maar wees eerlijk: elke aanpassing aan LG’s vorige Android skin is een verbetering. Vanzelfsprekend puilt de telefoon uit van LG’s eigen software. Smart Memo bijvoorbeeld, dat behoorlijk lijkt op Google Now. De dienst tipt je als je je moet voorbereiden op slecht weer, of als je nog iemand moet terugbellen die je eerder gemist hebt. Het toetsenbord is eenvoudig in grootte aan te passen door het omhoog of omlaag te slepen. Waarom dat nog niet standaard is op alle smartphones: sla mij maar dood.

LG heeft niet alleen de binnenkant aangepakt, ook de buitenkant ziet er strak uit. De behuizing van geborsteld metaal is gewoon plastic. Dat kun je afdoen als nepperij, maar dat maakt het apparaat wel lichter, duurzamer zonder dat het er uitziet als een Galaxy S4. Dat is toch best wat waard.

 

LG G3: boordevol specs

  • Formaat: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
  • Gewicht: 149 gram
  • Beeldscherm: 5,5 inch IPS
  • Resolutie: 2560×1440 pixels, 538 pixels
  • Processor: 2,5 GHz Quad-Core
  • RAM: 2 of 3GB RAM (afhankelijk van het land)
  • Opslag: 16 of 32GB, MicroSD tot 128GB
  • Camera: 13 megapixel, dual LED flits
  • Video: 4K op 30fps, Full HD op 60fps
  • Accu: 3000mAh, verwisselbaar
  • OS: Android 4.4.2 KitKat

LG G3: Waar zetten we onze vraagtekens bij?

De G3 heeft lasers! Die worden niet gebruikt om aliens uit de lucht te schieten of katten tegen de muur op te jagen. De G3 heeft laser autofocus, die de camera laat scherp stellen binnen een kwart seconde, ook bij weinig licht. Nu is dat zonder meer een indrukwekkende innovatie. Maar we hebben met de G2 eens een filmpje geprobeerd te maken bij weinig licht. Het resultaat was om te janken. Dus dan kan de camera van de G3 nog zoveel lasers schieten, als de 13 megapixel camera van de G3 lijkt op die van zijn voorganger, dan laten we ‘m lekker in de broekzak zitten als het schemert.

Extra vraagtekens komen te staan bij de geavanceerde selfie-modus met gesture controls. Natuurlijk moest LG ‘iets’ doen met selfies. Dat kon gewoon niet anders. Dus neemt de LG G3 pas een foto met de 2,1 megapixel front facing camera als hij ‘het gebaar’ herkent. En ‘het gebaar’ is in dit geval een gebalde vuist. Ergens is dat ook wel briljant. Als iemand dus met een G3 aankomt en vraagt of je een selfie met ‘m wil nemen, kun je gewoon met een strak gezicht ja zeggen. Als de functie een beetje werkt zoals beloofd, dan wordt de foto pas gemaakt als je diegene een poffer op de ogen geeft. Hou toch op met je selfie, zeg.

Hysterisch, weinig zeggende intro-video? Check!

LG G3 kopen?

De LG G3 heeft in ieder geval weer een aantal latten flink hoger gelegd en dat is in de huidige smartphonemarkt best een prestatie. Het toestel wordt gemaakt in vijf verschillende kleuren, uiteraard met elk een exotische naam: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. Wanneer ze in Nederland te koop zijn, weten we pas over enkele weken. Dan vertelt LG daar meer over. Ook na de lancering geldt dus: even geduld nog.

Mobiele versie afsluiten