Site pictogram Draadbreuk.nl

‘MicroSD is een must op moderne smartphones’ | stelling

Bij Draadbreuk komen we alleen ons bed uit voor baanbrekende technologieën en dan kom je al snel bij Sandisk uit. Ger ging deze week bij de opslagboer langs om te zien hoe ze hun nieuwste gadget presenteerden. De Sandisk iXpand laat je het geheugen van je iPhone of iPad uitbreiden. Handig, voor mensen met iPhone of iPad. De rest van de wereld heeft MicroSD.

MicroSD kaartjes zijn retehandig. Flink wat GB’s op een kaartje ter grootte van je kleine teennagel. Niet alleen ideaal om het geheugen van je smartphone flink mee uit te breiden, maar ook om snel data over te zetten door het kaartje gewoon in een ander apparaat te duwen. En MicroSD is goedkoop, zeker als je het vergelijkt met een iPhone-upgrade voor wat extra geheugen. Toch zijn er los van Apple steeds meer telefoonfabrikanten die dit wonder van techniek de koude schouder geven. De Nexus-smartphones van Google zijn goed uitgeruste alleskunners bij uitstek. Maar als het interne geheugen vol is, is het opruimen geblazen. Datzelfde geldt voor strakke toestellen met een lekkere metalen unibody behuizing, zoals de Samsung Galaxy Alpha.

Zonde dat je daarmee als smartphonegebruiker niet gebruik kunt maken van alle voordelen die MicroSD biedt. Aan de andere kant, hoeveel van die voordelen benut je echt? Hoe vaak haal je een MicroSD kaartje uit je telefoon om data over te zetten? Ik nooit. Sinds ik ‘m geplaatst heb, is hij zo goed als vaste opslag geworden. En misschien had ik ‘m wel helemaal niet nodig gehad als ik gebruik zou maken van die vele GB’s aan cloud-opslag die tegenwoordig bij elk account dat je aanmaakt worden weggegeven. Toch luidt de stelling, for the sake of argument:
 

MicroSD is een must op de moderne smartphone

 

 
Eens of oneens? Is het ontbreken van een MicroSD-gleuf voor jou een dealbreaker, of heb je genoeg aan de GB’s die de fabrikant jou schenkt? Staat alles al in de cloud of hou jij je telefoon netjes schoon? Laat het even weten in de comments!

Mobiele versie afsluiten