Samsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. De Galaxy Alpha is de eerste smartphone van de Koreaanse fabrikant die ‘een nieuwe designweg in slaat’. Het model is namelijk voorzien van een metalen behuizing. En dat is voor het eerst sinds tijden.
Dat de Galaxy Alpha er zou komen was al lang voor de officiële lancering bekend. Geruchten, lekken – praktisch alle mogelijke gegevens over een nieuwe smartphone lagen al op straat. Behalve de prijs. Welnu: de Samsung Galaxy Alpha is vanaf september te koop, tegen een adviesprijs van 599 euro.
En wat krijg je daar dan voor, horen wij jullie denken? Nou, qua specificaties lijkt het een typische midrange telefoon. Het design maakt de Galaxy Alpha echter uniek. Het toestel heeft een compleet metalen frame, waarmee Samsung lijkt te willen zeggen: wij kunnen ook stijlvolle premium telefoons maken.
Want hoewel zo’n beetje iedereen op deze aardkloot Galaxy-telefoons bejubelt, heeft Samsung op het gebied van de behuizing nog wel wat te leren. Zo’n goedkope plastic (of: polycarbonaat) behuizing als de Note 3, Galaxy S5 en al die anderen hebben, daar kun je anno 2014 niet meer mee aan komen zetten.
Ziedaar: de Samsung Galaxy Alpha. Dan de vraag: wat vinden we ervan? Uw oh zo geliefde Draadbreuk-redactie geeft haar mening.
Wat vinden we van het metalen frame van de Galaxy Alpha?
Als ik een dure smartphone koop, wil ik ook dat hij er een beetje classy uit ziet. Je loopt er toch mee rond. Zo’n metalen frame bevalt mij beter dan een kunststof behuizing. Dat hij dan wat zwaarder is, ach. Als vent moet je niet zeiken.
Ik ben op vakantie! Val me niet lastig! Ik check die telefoon als ik terug ben wel. Zo spannend is ‘ie nou ook weer niet.
Tja. Samsung moest wel. De LG G3 en HTC One M8 hadden de Galaxy S5 voorbijgestreefd. Niet vanwege specs of functionaliteit, maar qua design. Een lelijke telefoon, hoe goed ook, wil niemand meer. Slimme keuze. Wel een hogere resolutie voor het beelscherm de volgende keer, aub.
Metalen frame is uitstekend, maakt de telefoon premium. Maar waarom dat ding nog steeds op een pleister lijkt – en nu zelfs op de voorkant – is me een compleet raadsel.