Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verdict: Samsung Galaxy Alpha

Draadbreuk verdict: Samsung Galaxy Alpha
Ger
 • Op 13 augustus 2014

Samsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. De Galaxy Alpha is de eerste smartphone van de Koreaanse fabrikant die ‘een nieuwe designweg in slaat’. Het model is namelijk voorzien van een metalen behuizing. En dat is voor het eerst sinds tijden. 

Dat de Galaxy Alpha er zou komen was al lang voor de officiële lancering bekend. Geruchten, lekken – praktisch alle mogelijke gegevens over een nieuwe smartphone lagen al op straat. Behalve de prijs. Welnu: de Samsung Galaxy Alpha is vanaf september te koop, tegen een adviesprijs van 599 euro.

En wat krijg je daar dan voor, horen wij jullie denken? Nou, qua specificaties lijkt het een typische midrange telefoon. Het design maakt de Galaxy Alpha echter uniek. Het toestel heeft een compleet metalen frame, waarmee Samsung lijkt te willen zeggen: wij kunnen ook stijlvolle premium telefoons maken.

Galaxy Alpha

Want hoewel zo’n beetje iedereen op deze aardkloot Galaxy-telefoons bejubelt, heeft Samsung op het gebied van de behuizing nog wel wat te leren. Zo’n goedkope plastic (of: polycarbonaat) behuizing als de Note 3, Galaxy S5 en al die anderen hebben, daar kun je anno 2014 niet meer mee aan komen zetten.

Ziedaar: de Samsung Galaxy Alpha. Dan de vraag: wat vinden we ervan? Uw oh zo geliefde Draadbreuk-redactie geeft haar mening.

Wat vinden we van het metalen frame van de Galaxy Alpha?

db-verdict-01-01

Paul 
Als ik een dure smartphone koop, wil ik ook dat hij er een beetje classy uit ziet. Je loopt er toch mee rond. Zo’n metalen frame bevalt mij beter dan een kunststof behuizing. Dat hij dan wat zwaarder is, ach. Als vent moet je niet zeiken.
Dennis
Ik ben op vakantie! Val me niet lastig! Ik check die telefoon als ik terug ben wel. Zo spannend is ‘ie nou ook weer niet.
Ger
Tja. Samsung moest wel. De LG G3 en HTC One M8 hadden de Galaxy S5 voorbijgestreefd. Niet vanwege specs of functionaliteit, maar qua design. Een lelijke telefoon, hoe goed ook, wil niemand meer. Slimme keuze. Wel een hogere resolutie voor het beelscherm de volgende keer, aub.
Bart
Metalen frame is uitstekend, maakt de telefoon premium. Maar waarom dat ding nog steeds op een pleister lijkt – en nu zelfs op de voorkant – is me een compleet raadsel.

Reacties

 1. Plaki

  Paul heeft wel gelijk over de gewicht van de telefoon. Ik lees/hoor soms mensen klagen over de gewicht van hun telefoon. Het is niet alsof zo’n ding 20 kilo weegt.

  Daarnaast vind ik het een beetje vreemd dat zo’n dure telefoon maar 720p is. De rest van de specificaties zijn wel heel goed.

 2. stijn v brummelen

  Vind de metalen frame niet heel veel mooier. Oke, het is iets premiumer, maar het is nog niet de one M8. Als samsung echt een premium telefoon wil maken, ga dan voor een unibody metalen behuizing of een aluminium achterkant, en niet dat pleisterachtige dingetje. Of in ieder geval dat plastic van het LG G3.
  De specs vind ik ook matig. Een 720p scherm vind ik geen probleem. Op 4,8 inch is het scherp genoeg. Tenzij je een kijkafstand van 50 cm< hebt, maar dan moet je maar naar de specialers gaan. Ik vind het jammer dat het een Big.Little processor is. De Cortex A15 kernen zijn superkrachtig, maar slecht voor je accu. De cortex a7 kernen zijn underpowered. De Cortex A7 kernen kunnen zorgen voor een matige ervaring bij normaal gebruik. De Cortex A15 zorgen voor een matige accuduur als je het toestel intensief gebruik. En de accu is al niet al te groot.
  Als ik Premium wil, koop ik wel een HTC one (M8, M7, mini 2) of een Apple telefoon. Samsung is het vind ik hier net niet. Maar mooie poging. Succes met de opvolger Samsung!