Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘3D op smartphones verdient een tweede kans’

Die smartphone van Amazon is eigenlijk helemaal niet zo interessant. De kans dat de Fire Phone ooit hier in Nederland verkrijgbaar wordt, is heel klein. Waarom hebben we het er dan over? Omdat er een interessant gebbetje in het apparaat zit. ‘Dynamic perspective’. In normaal Nederlands: er is sinds jaren weer een smartphone die iets met 3D doet.

Nu zijn wij bij Draadbreuk geen grote fans van 3D. Die hele televisie-hype kon ons niet snel genoeg voorbij zijn en de paar 3D-smartphones die we jaren geleden in handen hadden, waren voor welgeteld 27 seconden leuk. Maar de Fire Phone doet het net iets anders. Vier cameraatjes rond het beeldscherm kijken constant waar jouw ogen zich bevinden. Beweeg jij je hoofd, dan past de interface het perspecief aan. Dat schept de illusie van diepte, zonder hoofdpijn en misselijkheid. Hopen we dan maar.

Nu zitten we niet per se te wachten op 3D effecten in mail of Whatsapp, maar in games kan het bijzonder veel toevoegen. Op deze manier willen we het best nog eens proberen. Zo komen we zowaar tot de stelling:

 

‘3D op smartphones verdient een tweede kans’

 

 

Het gaat ditmaal niet over jouw gezondheid, dit gaat iedereen aan. Dus laat horen je mening, vul de poll in en geef je standpunt in de comments. Heb jij 3D al voorgoed afgeschreven, of biedt ‘dynamic perspective’ het geheel inderdaad een nieuw perspectief? Laat maar weten, we zijn benieuwd!

Mobiele versie afsluiten