Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘3D op smartphones verdient een tweede kans’

Dennis de Vries

Die smartphone van Amazon is eigenlijk helemaal niet zo interessant. De kans dat de Fire Phone ooit hier in Nederland verkrijgbaar wordt, is heel klein. Waarom hebben we het er dan over? Omdat er een interessant gebbetje in het apparaat zit. ‘Dynamic perspective’. In normaal Nederlands: er is sinds jaren weer een smartphone die iets met 3D doet.

Nu zijn wij bij Draadbreuk geen grote fans van 3D. Die hele televisie-hype kon ons niet snel genoeg voorbij zijn en de paar 3D-smartphones die we jaren geleden in handen hadden, waren voor welgeteld 27 seconden leuk. Maar de Fire Phone doet het net iets anders. Vier cameraatjes rond het beeldscherm kijken constant waar jouw ogen zich bevinden. Beweeg jij je hoofd, dan past de interface het perspecief aan. Dat schept de illusie van diepte, zonder hoofdpijn en misselijkheid. Hopen we dan maar.

Nu zitten we niet per se te wachten op 3D effecten in mail of Whatsapp, maar in games kan het bijzonder veel toevoegen. Op deze manier willen we het best nog eens proberen. Zo komen we zowaar tot de stelling:

 

‘3D op smartphones verdient een tweede kans’

 

 

Het gaat ditmaal niet over jouw gezondheid, dit gaat iedereen aan. Dus laat horen je mening, vul de poll in en geef je standpunt in de comments. Heb jij 3D al voorgoed afgeschreven, of biedt ‘dynamic perspective’ het geheel inderdaad een nieuw perspectief? Laat maar weten, we zijn benieuwd!

Reacties

 1. Dave Zeegers

  Leuk, maar vereist wel heel veel nieuwe content. Denk niet dat het gaat werken. Leuk geprobeerd 🙂

  • Dennis de Vries

   Ik weet niet of het heel veel nieuwe content nodig heeft. In veel 3D games kun je ook al rondkijken, alleen zit die functie gekoppeld aan een control. In principe is dit hetzelfde, alleen is die functie dan gekoppeld aan wat de camera’s waarnemen.

   De praktijk is ongetwijfeld ingewikkelder, maar het lijkt niet heel moeilijk.

 2. stijn v brummelen

  Ervaringsexpert hier, heb een jaar met de evo 3d gelopen. 3d was ene pure gimmick, misschien 5x gebruikt. Geen 2de kans voor mij. Alleen maar duurder

  • Dennis de Vries

   Duurder wordt het zeker. Vier extra camera’s in je smartphone, die zijn niet gratis. Overigens is dit wel een heel andere benadering van 3D dan op de Evo 3D. Dan hoeft het nog steeds niet voor jou?

  • stijn v brummelen

   Nee, je hebt gelijk over die andere benadering. Maar het blijft een gimmeck idee. Niemand gaat dit gebruiken. Of niet heel veel. Tenzij mensen opeens heel ander gedrag tonen. De prijs van de fire phone is slecht. Je moet 200 dollar naar een 2 jarig abbonement betalen. In de US dan. Voor dat geld kan je ook een HTC one M8, Galaxy S5, iPhone 5s of een LG G3 halen. Denk dat dat te danken is aan de 3d cameras

 3. BlauweVogel

  Nee. Net zoals 3D nu aan het doodbloeden is in de bioscopen, maakt het ook geen schijn van kans in smartphones. Alleen maar pure gimmick.

 4. Een tweede kans? Deze benadering is nog niet eerder gerealiseerd. Eerder ging het over 3D fotografie, met de HTC Evo 3D en de LG Optimus 3D. Dat werkte trouwens verrassend aardig, maar ja: deel het resultaat maar eens. In feite is Amazon alleen Nokia één stap voor na wat ik gelezen heb over de 3D bediening van de McLaren – die moet eind dit jaar verschijnen en is bij voorbaat al een veel interessanter alternatief. Afgezien van de vraag of we die Amazon phone hier ooit zullen zien.

 5. Guido

  Nee geen tweede kans. 3D wordt nu beter maar mensen hoeven het niet meer. Het is niet meer in trek. Jammer dat Amazon zo laat komt met deze 3D telefoon. Als Amazon hier eerder mee was geweest maakte ze misschien een kans. Nu hebben mensen geen zin meer in een 3D telefoon door alle mislukte 3D technologieën zoals nintendo met de 3DS. Bij Amazon is dit wel beter maar ook de alle camera’s op de voorkant van de Fire Phone maken de telefoon niet echt mooi.

 6. IkBenBrian

  Nee nee nee, het word denk ik net zo’n flop als de Nintendo 3DS. Later hoor je iedereen klagen over hoofdpijn, dus hou daar maar mee op!