Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘Een aluminium behuizing is de belangrijkste verbetering van de SGS5’

Het duurt mogelijk nog enkele maanden voordat Samsung ‘vermoedelijk’ hun vermeende nieuwe vlaggenschip van de Galaxy smartphone-lijn gaat presenteren. Hoog tijd voor roddels en speculaties dus! Overal op internet duiken overzichten op van de laatste geruchten rond de Samsung Galaxy S5. Klinkt spannend allemaal, maar wij zijn maar in één geïnteresseerd.

Een beeldscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Een Exynos-processor met 64bit. Twee kaatsenballen in een net en een behuizing bestand tegen een waterballee-het. Wat er van waar is valt nog te bezien, maar Samsung heeft wel een uitstekende staat van dienst als het aankomt op het volstoppen van smartphones met vooruitstrevende technologie. Dat deden ze bij alle Galaxy S-toestellen al. De een liep nog meer voor op de concurrentie dan de ander. Ook de Samsung Galaxy S5 zal dus uitstekend uitgerust zijn, daar maken we ons geen zorgen over.

Dat doen we wel over de behuizing. Want elke Galaxy S die we ooit in handen hebben gehad, viel op dat vlak een beetje tegen. Een prachtig toestel, krankzinnige specs en dan zo’n plastic gevoel dat daar flink afbreuk aan doet. Tuurlijk, het is krasbestendig, gemakkelijk te maken, drukt de kosten van de telefoon en weegt bijna niks. Allemaal voordelen. Maar als we een dikke 600 euro uitgeven voor ’s werelds meest vooruitstrevende telefoon, dan mag hij ook best zo aanvoelen.

Dat is wat ons betreft het spannendste gerucht: dat de Samsung Galaxy S5 een aluminium behuizing krijgt. Iedereen die wel eens een iPhone 5(S) of HTC One in handen heeft gehad, weet hoe goed dat voelt. En we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe fijn het zou zijn om eens een Galaxy S van dat materiaal vast te houden. Vandaar de stelling:

“Een aluminium behuizing is de belangrijkste verbetering van de Samsung Galaxy S5”

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen, jullie mening. Gooi jij je iPhone uit het raam zodra er een aluminium Galaxy S5 uitkomt? Of is dat plastic juist fantastic? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Mobiele versie afsluiten