Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘Een aluminium behuizing is de belangrijkste verbetering van de SGS5’

Dennis de Vries

Het duurt mogelijk nog enkele maanden voordat Samsung ‘vermoedelijk’ hun vermeende nieuwe vlaggenschip van de Galaxy smartphone-lijn gaat presenteren. Hoog tijd voor roddels en speculaties dus! Overal op internet duiken overzichten op van de laatste geruchten rond de Samsung Galaxy S5. Klinkt spannend allemaal, maar wij zijn maar in één geïnteresseerd.

Een beeldscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Een Exynos-processor met 64bit. Twee kaatsenballen in een net en een behuizing bestand tegen een waterballee-het. Wat er van waar is valt nog te bezien, maar Samsung heeft wel een uitstekende staat van dienst als het aankomt op het volstoppen van smartphones met vooruitstrevende technologie. Dat deden ze bij alle Galaxy S-toestellen al. De een liep nog meer voor op de concurrentie dan de ander. Ook de Samsung Galaxy S5 zal dus uitstekend uitgerust zijn, daar maken we ons geen zorgen over.

Dat doen we wel over de behuizing. Want elke Galaxy S die we ooit in handen hebben gehad, viel op dat vlak een beetje tegen. Een prachtig toestel, krankzinnige specs en dan zo’n plastic gevoel dat daar flink afbreuk aan doet. Tuurlijk, het is krasbestendig, gemakkelijk te maken, drukt de kosten van de telefoon en weegt bijna niks. Allemaal voordelen. Maar als we een dikke 600 euro uitgeven voor ’s werelds meest vooruitstrevende telefoon, dan mag hij ook best zo aanvoelen.

Dat is wat ons betreft het spannendste gerucht: dat de Samsung Galaxy S5 een aluminium behuizing krijgt. Iedereen die wel eens een iPhone 5(S) of HTC One in handen heeft gehad, weet hoe goed dat voelt. En we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe fijn het zou zijn om eens een Galaxy S van dat materiaal vast te houden. Vandaar de stelling:

“Een aluminium behuizing is de belangrijkste verbetering van de Samsung Galaxy S5”

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen, jullie mening. Gooi jij je iPhone uit het raam zodra er een aluminium Galaxy S5 uitkomt? Of is dat plastic juist fantastic? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Reacties

 1. BroodjeKaas

  Mee eens (stipt gevolgd door het ontbreken van TouchWiz: wat mij betreft worden alle topmodellen ‘Google Play Editions’)! Het wordt hoog tijd dat Samsung de beleving van haar telefoons aanpast aan de prijs. Nu ik toch bezig ben: ik vind dat de AMOLED techniek nog steeds een hoop kan verbeteren, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de witweergave (en PenTile mag van mij ook tot het verleden behoren).

 2. Matthijs

  Niet helemaal mee eens. Plastic is namelijk lichter dan aluminium, wat bij de grote toestellen die Samsung verkoopt toch wel belangrijk is. Bovendien steken de meeste mensen hun gsm toch in een hoesje. En als laatste is er de mogelijkheid om de batterij te vervangen als je geen unibody hebt (of gaat dat ook bij aluminium).
  Ik ben het eens met BroodjeKaas dat ze beter hun TouchWiz wat opkuisen als verbetering.

  • memberobject

   Grappig dat zo’n Galaxy s4 ongeveer net zo veel weegt als een HTC one en zwaarder is dan een iPhone maar dat de iPhone 5s wel weer (hardware) sneller is dan de s4

  • Matthijs

   de iPhone is natuurlijk wel een hele inch kleiner en hij is nieuwer. Maar ik moet toegeven dat ik wel verwacht had dat de One zwaarder was

  • Richard Groenendijk

   De iPhone is kwa hardware echt niet sneller dan de S4 of welke andere high-end smartphone dan ook. (1.4 GHz dual-core (iPhone) versus 1.9 GHz quad-core (S4), 1.7 GHz (HTC One), 2.3 GHz quad-core (Note 3), etc.)
   De iPhone is sneller doordat de software veel soepeler loopt. Apple kan dit natuurlijk doen omdat er maar weinig verschillende iPhones zijn waar ze hun software voor moeten optimaliseren, terwijl er veel meer Android telefoons zijn. Dat is op zich vrij logisch.

 3. Marc van Zoggel

  Niet mee eens, ik vind het zeker niet de belangrijkste verbetering. Sterker nog ik vraag me af of het wel een verbetering is. Ik heb zelf een s4 en ik zie geen nadelen aan het plastic. Ik zie eerder voordelen zoals dat het toestel lichter is en dat je het achterklepje makkelijk kunt verwijderen.

 4. BroodschappenDoen

  Oneens ! Ik heb de Samsung galaxy S II plus omdat mijn S III kapot ging. (Kwam doordat hij niet meer wou opladen of zo.) Maar ik vond dat plastic super handig omdat ik mijn mobiel altijd liet vallen en mijn vrienden ook wel eens. En dan zie ik mijn vrienden met een gebroken iPhone en dan heb ik een mobiel die er nog zo goed als nieuw uitziet ! Maar dan heb ik nog een vraag voor jullie: Wat vinden jullie van screenprotectors?

 5. Tomtom

  Absoluut mee oneens. Het zou een serieuze achteruitgang zijn. Polycarbonaat biedt toegang tot de batterij, een SD-kaart-ingang, is krasbestendiger én voelt prettiger als het koud of warm is. Ik zie werkelijk het voordeel van aluminium niet, een telefoon is een gebruiksvoorwerp dat fijn moet werken en aanvoelen, schei uit met dat ‘dure materiaal’ (waardoor de aanschafprijs dan blijkbaar ook nog omhoog moet).

  • BroodjeKaas

   Volgens mij is dit een beetje omgekeerde wereld (doelend op “dure materiaal waardoor de aanschafprijs omhoog moet”). Bij de introductie van de Galaxy S4 was de adviesprijs €699, een bedrag waarvoor je bij werkelijk álle concurrenten betere – of in ieder geval mooiere – materialen krijgt (de HTC One is van aluminium, de iPhone van aluminium en glas, de Xperia Z1 is van aluminium en glas en zelfs de van polycarbonaat gemaakte Lumia’s voelen veel beter aan). Ik denk dat Samsung onmogelijk nóg hogere bedragen kan vragen voor hun glimmende plastic blokjes.

 6. Marc

  Deels mee eens, ja, dat aluminium moet een keer de deur uit bij samsung, maar daarnaast vind ik dat ze Touchwiz ook een keer moeten aanpakken, kan ook geen kwaad!

 7. stijn v brummelen

  Mee eens. Het zou naar mijn mening het grootste minpunt van de S4 wegwerken.. Het zou zorgen dat ze minder dertien in een dozijn worden.

 8. Pieter

  Mee eens de samsungs zijn altijd snel wrm dan in godsnaam geen mooie behuizing

 9. Max

  Deels eens, waarschijnlijk zou ik Samsung kopen als deze van aluminium waren. Ze mogen ook iets doen aan dat Touchwizz. Niet dat het niet goed is, want veel mensen vinden het geweldig en kopen Samsung door die ‘features’, maar het is met een 2,3 gHz processor gewoon nog steeds laggy. Soms moet je op de Note III nog wachten totdat alle apps in de drawer verschijnen bv. Kan toch niet, met Stock Android of zelfs met HTC Sense is dit wel goed

 10. Ruben the Boss

  We kunnen oneindig blijven zeuren over dat plastic, Maar de htc had erg veel moeite met op tijd producerenvan de htc one (door die behuizing)

 11. Martijn Gritter

  Zeker weten mee eens, alleen jammer dat er volgens de geruchten het een gebogen scherm word.

 12. Rik

  eens

 13. Joris

  Oneens: ik heb een htc one, ook van aliminium. ik heb hem nu een maand of 3 en er zitten al kuiltjes en krasjes op de achterkant. Terwijl ik er wel een hoesje omheen heb.

 14. ik vind het goed aluminium maar ik wil nog steeds de accu verwisselen