Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘Nokia? Opgeruimd staat netjes’

De week is weer voorbij, tijd om aan het werk te gaan met een nieuwe stelling. En vandaag kan het over niets anders gaan dan Nokia. Hun lot is officieel bezegeld, de handtekeningen zijn gezet en het bonnetje is geprint. Ruilen of terugbrengen kan niet meer, alles wat bij Nokia met smartphones te maken heeft is nu in handen van Microsoft. Een einde van een tijdperk, want dit betekent dat er nooit meer Nokia-smartphones gemaakt zullen worden. Voortaan hebben we het over ‘Microsoft Mobile’.

En dat vinden we allemaal jammer. Want laten we eerlijk zijn, wat hebben we mooie momenten beleefd met hun toestellen. Legendarische telefoons als de 3310, de N95 en Communicator-serie. De dagen, zelfs weken die we hebben besteed aan Snake op een zwart-wit schermpje. En die ringtone…oh, die ringtone.

>>Lezen! Zo werd Nokia van marktleider tot overnamekandidaat

Maar is het wel jammer? De smartphonewereld is keihard. We willen allemaal het beste van het beste. Of op zijn minst zo veel mogelijk waar voor ons geld. En als je dat niet kunt bijbenen, dan is daar de deur. Survival of the fittest. Als je jarenlang met Symbian-telefoontjes blijft doormodderen terwijl wij allang aan de Androids of iPhones zitten, dan valt de toko om en hoeven wij niet rouwig te zijn dat we dat spul niet meer in de winkels tegenkomen. Geen Nokia’s? Meer ruimte voor nieuwe iPhones, vette HTC’s en hypermoderne LG’s. De stelling is deze week dan ook:

 

‘Nokia? Opgeruimd staat netjes’

 

Met hippe poll, vul maar in!

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus vul de bovenstaande poll even in, en beargumenteer je mening even in de comments. Kruip jij vanavond huilend met je 3310 in bed om jezelf in slaap te huilen? Of was je überhaupt al vergeten dat Nokia nog bestond? De leukste reacties gaan we volgende week even uitgebreid behandelen.

(Foto: Tom Miller)

Mobiele versie afsluiten