Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘Nokia? Opgeruimd staat netjes’

Dennis de Vries

De week is weer voorbij, tijd om aan het werk te gaan met een nieuwe stelling. En vandaag kan het over niets anders gaan dan Nokia. Hun lot is officieel bezegeld, de handtekeningen zijn gezet en het bonnetje is geprint. Ruilen of terugbrengen kan niet meer, alles wat bij Nokia met smartphones te maken heeft is nu in handen van Microsoft. Een einde van een tijdperk, want dit betekent dat er nooit meer Nokia-smartphones gemaakt zullen worden. Voortaan hebben we het over ‘Microsoft Mobile’.

En dat vinden we allemaal jammer. Want laten we eerlijk zijn, wat hebben we mooie momenten beleefd met hun toestellen. Legendarische telefoons als de 3310, de N95 en Communicator-serie. De dagen, zelfs weken die we hebben besteed aan Snake op een zwart-wit schermpje. En die ringtone…oh, die ringtone.

>>Lezen! Zo werd Nokia van marktleider tot overnamekandidaat

Maar is het wel jammer? De smartphonewereld is keihard. We willen allemaal het beste van het beste. Of op zijn minst zo veel mogelijk waar voor ons geld. En als je dat niet kunt bijbenen, dan is daar de deur. Survival of the fittest. Als je jarenlang met Symbian-telefoontjes blijft doormodderen terwijl wij allang aan de Androids of iPhones zitten, dan valt de toko om en hoeven wij niet rouwig te zijn dat we dat spul niet meer in de winkels tegenkomen. Geen Nokia’s? Meer ruimte voor nieuwe iPhones, vette HTC’s en hypermoderne LG’s. De stelling is deze week dan ook:

 

‘Nokia? Opgeruimd staat netjes’

 

Met hippe poll, vul maar in!

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus vul de bovenstaande poll even in, en beargumenteer je mening even in de comments. Kruip jij vanavond huilend met je 3310 in bed om jezelf in slaap te huilen? Of was je überhaupt al vergeten dat Nokia nog bestond? De leukste reacties gaan we volgende week even uitgebreid behandelen.

(Foto: Tom Miller)

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Nokia moest blijven bestaan, alleen hun tacktiek werkte niet meer. Mensen kiezen vaak niet voor WP door het app tekort, fabrikanten weten dat en nokia is zowat de enige WP speler, het app aanbod zal zo te langzaam groeien, en met een android (met de google services) zou ik graag een nokia willen. Het zijn mooie toestellen met geweldige cameras

 2. Raoul

  We moeten niet blij zijn dat Nokia weg is. Nokia heeft vroeger zulke goede dingen gemaakt, Maar er is ook geen reden om te janken, want Microsoft Mobiele komt. Maar dat zal dat denk ik ook niet veel beter zijn dan het laatste jaar van Nokia. Microsoft is wp of een gare Android interface. De marketing is denk ik ook weer beroerd. Ik denk dat dit ook voorgaat komen met Apple en een bedrijf wat over tien jaar groot is. Apple kwam met de eerste echt goede telefoon en innovatie. Die innovatie is weg. De na apers doen het in allebei de gevallen beter.

 3. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Ik vind nokia toch beter klinken dan “Microsoft Mobile”. Dit gaat gewoon keihard falen.
  nokia had wel mooie toestellen, maar precies was dit niet genoeg om Samsung en Apple te overtreffen. maar laten we daar niet over beginnen huilen. ik heb genoten van alle nokia’s die ik heb gehad.

 4. Curryworst

  Nokia moet gewoon blijven bestaan, niet met zo’n naam als “Microsoft Mobile”. Dat is een echt slechte naam! Nokia is anders dan de andere fabrikanten, Samsung is alleen maar produceren, updates? Nee, die komen er toch nooit. Alleen als je een S5 ofzo koopt. Als je een Nokia neemt krijg je erg lang updates, maakt niet uit welke telefoon. En Windows Phone, dat is ook een heel mooi os. Heel anders dan Apple en Google. Veel kleurijker en frisser! En het werkt ook nog soepel. Ook een voordeel van Nokia is de apps die je meegeleverd krijgt (Nokia Maps enz.). Mensen klagen over het gemis aan belangrijke apps, de meeste apps zijn er wel. Meestal officeel maar ook vaak onofficeel. Maar die werken ook gewoon prima! Jammer dat Nokia verdwijnt…

 5. David

  Het is nog helemaal niet zeker dat ze stoppen met de naam ”Nokia” Sterker nog, lees dit artikel eens: http://news.softpedia.com/news/Microsoft-Will-Continue-to-Use-Nokia-Brand-for-Lumia-Asha-and-X-Family-of-Devices-439446.shtml

  • Dennis de Vries

   +1, goeie link. Thnx

 6. BroodjeKaas

  Ik vind het niet zo erg dat Nokia niet meer bestaat. Microsoft zal ongetwijfeld de krachten van Nokia gebruiken in de nieuwe toestellen (PureView, mooie polycarbonaat behuizingen, goede microfoons en ‘Nokia’ apps). Daarnaast is het gunstig dat de softwareleverancier nu ook zelf de hardware maakt, zodat de afstemming optimaal is.

 7. Richard Groenendijk

  Ik ben zelf niet echt meer van de Nokia generatie, dus ik zit nu niet in een plas van tranen oude herinneringen op te halen. Maar het is desalniettemin jammer dat zo’n grote fabrikant niet meer bestaat. Als je alleen al naar de afgelopen jaren kijkt, hebben ze zeker (tevergeefs) geprobeerd vernieuwend te zijn en zich te onderscheiden van andere fabrikanten. Maar we moeten ook realiseren dat Nokia niet failliet is ofzo, ze gaan gewoon verder onder een andere naam en een nog hechtere samenwerken met Microsoft.

 8. Sianto

  Oneens, het komt allemaal door Elop, met zijn zinkende schip memo. Het Elop effect. MS trojan horse.

  Heb trouwens ook de N9 die jullie in de video lieten zien. Top toestel. Achterlijk dat ze het de nek omgedraaid hebben.

  http://cdn3.sbnation.com/imported_assets/1457671/Nokia-decline.jpg

 9. Niels J. NIjenhuis

  Ik vind het eigenlijk niet zo erg dat Nokia er niet meer is. Want ze hebben inderdaad wat Dennis argumenteerde enorm gefaald. Ikzelf heb nog een BlackBerry Bold 9000 in gebruik en dat werkt veel stabieler dan Nokia’s kuche, kuche ahum OS.

  • Dennis de Vries

   Vind je Blackberry OS stabieler dan Windows Phone? Of doel je op Symbian? (Of S40? Of dat Nokia X/Android gedrocht?)

  • Niels J. NIjenhuis

   Hallo Dennis,

   Nokia had ook wel een goede kernel, maar als tweaker of nerd ga je vaak dingen uit proberen.
   Groetjes, Niels.

   Verzonden vanaf Samsung-tabletDisqus schreef:  Settings

   A new comment was posted on Draadbreuk

   Dennis de Vries
   Vind je Blackberry OS stabieler dan Windows Phone? Of doel je op Symbian? (Of S40? Of dat Nokia X/Android gedrocht?) 10:45 a.m., Monday April 28

   Reply to Dennis de Vries

   Dennis de Vries’s comment is in reply to Niels J. NIjenhuis:

   Ik vind het eigenlijk niet zo erg dat Nokia er niet meer is. Want ze hebben inderdaad wat Dennis argumenteerde enorm gefaald. Ikzelf heb nog … Read more
   You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to nielsjnijenhuis.
   You can unsubscribe from emails about replies to nielsjnijenhuis by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.