Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘VR voor smartphones is overdreven’

Samsung komt binnenkort met een eigen virtual reality bril, zo meldde Engadget gisteren. Het apparaat moet een directe concurrent worden van de Oculus Rift, maar dan wat voordeliger. Net als bij de Rift wordt gebruik gemaakt van een OLED-scherm dat je voor je ogen hangt. Behalve dat hij waarschijnlijk dit jaar nog gepresenteerd wordt, is er niet veel meer bekend. Ohja wel! Hij zou voornamelijk samen moeten werken met de Galaxy telefoons en tablets. Dat betekent dat het apparaat dus vooral gebruikt gaat worden voor Android Games. Ehm…wacht even hoor.

Natuurlijk, gamen op de smartphone of tablet is bijzonder leuk. Maar het heeft voor ondergetekende toch ook altijd iets casuals. Even snel in een verloren moment een simpel spelletje spelen. Iets waar je meteen in zit, en ook zo weer uit kunt. Maar het is niet dat ik bier en chips pak en languit op de bank ga zitten voor een marathon-sessie Cut the Rope. En dan klinkt een virtual reality bril zoals Engadget nu voorschotelt als veel te veel gedoe. Nergens voor nodig. Ziedaar, een stelling:

 

‘Virtual Reality voor smartphones is een beetje overdreven’

 

 

Mee eens? Mee oneens? We houden van discussie, en jullie ook. Dus laat weten in de comments wat jouw mening is. Zie jij jezelf al bij de bushalte staan met een Oculus-achtig apparaat op je snufferd? Game jij regelmatig marathon-sessies op je mobiele apparaat? Of zie ik iets over het hoofd wat Samsung wel doorheeft? Bonuspunten voor degene die beide games uit de video weet te raden!

Mobiele versie afsluiten