Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: ‘VR voor smartphones is overdreven’

Dennis de Vries

Samsung komt binnenkort met een eigen virtual reality bril, zo meldde Engadget gisteren. Het apparaat moet een directe concurrent worden van de Oculus Rift, maar dan wat voordeliger. Net als bij de Rift wordt gebruik gemaakt van een OLED-scherm dat je voor je ogen hangt. Behalve dat hij waarschijnlijk dit jaar nog gepresenteerd wordt, is er niet veel meer bekend. Ohja wel! Hij zou voornamelijk samen moeten werken met de Galaxy telefoons en tablets. Dat betekent dat het apparaat dus vooral gebruikt gaat worden voor Android Games. Ehm…wacht even hoor.

Natuurlijk, gamen op de smartphone of tablet is bijzonder leuk. Maar het heeft voor ondergetekende toch ook altijd iets casuals. Even snel in een verloren moment een simpel spelletje spelen. Iets waar je meteen in zit, en ook zo weer uit kunt. Maar het is niet dat ik bier en chips pak en languit op de bank ga zitten voor een marathon-sessie Cut the Rope. En dan klinkt een virtual reality bril zoals Engadget nu voorschotelt als veel te veel gedoe. Nergens voor nodig. Ziedaar, een stelling:

 

‘Virtual Reality voor smartphones is een beetje overdreven’

 

 

Mee eens? Mee oneens? We houden van discussie, en jullie ook. Dus laat weten in de comments wat jouw mening is. Zie jij jezelf al bij de bushalte staan met een Oculus-achtig apparaat op je snufferd? Game jij regelmatig marathon-sessies op je mobiele apparaat? Of zie ik iets over het hoofd wat Samsung wel doorheeft? Bonuspunten voor degene die beide games uit de video weet te raden!

Reacties

 1. IkBenBrian

  Een beetje overdreven? Je bedoeldt vast heel erg! Als het gewoon ook bedoeld was voor consoles en pc, dan stemde ik voor. Maar als je dat nu op hebt, sluit je je veel meer van de buitenwereld af dan dat je op je mobiel don’t tap the white tile speelt.
  Het is leuk dat samsung er aan mee denkt en dat Facebook een concurent erbij krijgt, maar alleen voor ‘galaxy apparaten’ is het voor mij een NEE!

 2. hondenbrokken

  Dit is totaal overdreven zie je mensen al lopen met zo een groot ding op hun hoofd dan lijken ze wel of ze uit star wars komen en android games spelen met zo een apparaat is gewoon fout op een playstation of xbox kan nog wel omdat je dan binnen zit en niet iedereen naar je kijkt maar als je naar buiten gaat met dat ding dan kijken mensen echt raar wat mij betreft echt enorm overdreven

 3. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Het is idd overdreven.
  ten eerste is het wel raar om zoiets als gadget voor een smartphone uit te brengen. Een smartphone neem je overal mee in je broekzak en niemand gaat ook met zoiets op de trein of bus zitten. ten tweede: smartphone games zijn nog lang niet zo goed als bijvoorbeeld PC-games. Ik kan me voorstellen dat als je die bril opzet, al die graphics er toch niet zo goed uitzien. En hoe bestuur je eigenlijk je telefoon als je niet ziet wat je aanraakt?
  Een gamecontroller er bij misschien? vergeet niet dat dit op veel spelletjes niet gaat werken zolang de ontwikkelaar het niet compatibel maakt.
  Samsung blijft natuurlijk een bedrijf dat zich erg richt op marketing, zolang het goed klinkt verkopen ze het, ook al heeft samsung helemaal geen slechte producten. Dit uitbrengen is zinloos innoveren.

 4. Eenmothafuckingkaasschaaf

  (Denk er juist aan) Of misschien wil samsung een soort concurrerend product maken voor Google Glass die je direct verbind met je smartphone?

  • hondenbrokken

   Google glass is veel beter dan dit ook al is dit niet met elkaar te vergelijken voor thuis gamen leuknde rst niet google wint ze moesten iets gelijks doen als google maar dan net een klein beetje anders dan kunnen ze zelf zien wie beter is

  • Dennis de Vries

   Als we de geruchten moeten geloven is Samsung ook bezig met een concurrent, of eigen versie, van Glass. De – jawel – Galaxy Glass. Maar dat staat los van dit product.

 5. Plaki

  Ik ben het er helemaal mee eens. Ik speel ook alleen maar hele simpele games op mijn smartphone. Om die reden heb ik ook nooit behoefte aan een handheld zoals de 3DS of PSvita gehad.

 6. koentje

  ik heb woensdag de oculus rift opgehad echt een wreed ding maar mijn vraag is: waar ga je dit voor gebruiken. ik zie alleen games en films voor me maar het is een behoorlijk log ding op je kop en samsung zegt dat het voor mobiele apparaten is dus de vraag is dan:ga je dit serieus onderweg gebruiken? als je de rift op hebt zie je niks anders dan de game en als je dit in het ov zou gebruiken zou zal het moeilijk worden om optijd uit te stappen. oculus rift is tof maar is afhankelijk van de content, ik vrees dat het net als 3d een gimic is en dat het vrij snel weer over is.

  • Dennis de Vries

   Cool! Was je op Bright Day toevallig?

  • koentje

   Nee k was op night of the nerds iets waar k met school heen ben geweest, google glass ook bijna opgehad alleen werkte nietmeer toen ik aan de beurt was

 7. ik vind het juist leuk om android games te spelen met een virtual reality bril.

  • Dennis de Vries

   Heb je het wel eens geprobeerd?

 8. Dave Zeegers

  Nee, gewoon NEE! Nu is het al een dode bende in de trein en op straat, moet je voorstellen dat mensen niet alleen een brilletje op hun neus hebben met een klein schermpje hebben, maar ze helemaal geisoleerd zitten van deze wereld. Dit zou de “social community” nog een trapje doen lopen, dat is dan wel een flinke trap omlaag.
  Enige waar ik potentie in zie is als dit gekoppeld zit aan streaming van je pc, zodat je overal je pc of console games kunt spelen, maar zoals we bij de Gear hebben gezien werkt Samsung nog alleen met zichzelf en games is nu niet bepaald hun sterkste punt.

 9. Niels J. NIjenhuis

  Ik vind het behoorlijk overdreven om Virtual Reality toe te passen voor smartphone’s en tablet’s. Ik zit al maanden op de Oculus Rift te wachten en vraag me steeds af wanneer dat ding überhaupt naar Nederland komt. Ik had vernomen via “mede nerds” op Twitter dat ie ongeveer in Q4 (oktober, november en december) in de Nederlandse winkels moet liggen, met andere woorden: hij is bijna een jaar geleden aan gekondigd nadat Intel zijn nieuwe generatie Haswell processoren aan de ICT branche had aangekondigd. Ik wil graag Virtual Reality gebruiken voor de laptop’s of Pc’s want die zijn beduidend krachtiger dan menig smartphone of tablet. Ik zelf speel zelf alleen maar simpele en klaszieke spelletjes op mijn BlackBerry Bold 9000 zoals Pacman en Pong en als ik een nieuwe laptop ga kopen koop ik er een met de eerdergenoemde Oculus Rift in een bundelpakket (bijvoorbeeld bij coolblue.nl) om dan echt “zware” games te spelen. En dan nog mijn complimenten voor de site Draadbreuk.nl, en dat iedere collega van jullie een andere product expertise heeft. De een over fotograferen en filmen (Ger en Tobias), dan andere met smartphones en tablet’s (Ger,Bart en Dennis), geluidsapparatuur (Paul).

 10. Banaantje banaan

  Ja ik ben het er mee eens, als iedereen zo’n ding draagt is het toch geen banaan aan!