Wij geven het direct toe: wij begeven ons vaak in de horeca. Paul kan zonder problemen een fust bier op een avond wegwerken; Dennis zorgt in Poolse krakerscafe’s voor een verdubbeling in omzet en ondergetekende maakt de gintonic in Utrecht groot. Bart die zit keurig aan de Fristi. Maar dat drinkt hij dan ook heulll vaak bij zijn moeder in Nijmeegse kroegen.
In de kroeg praten we over het leven. Over de zin van het bestaan en over de gebrekkige hoeveelheid aan vrouwelijke Draadbreuk-fans. Heel soms, maar dan ook echt heel soms, bespreken we zowaar tech. En na uitgebreid onderzoek kwamen we tot de conclusie dat de Nederlandse horeca ook langzamerhand 3.0 wordt. Wij geven vier toffe smartphonetoepassingen die we onlangs hebben gespot.
Duits restaurant Kartoffel – Utrecht
Hoe vaak kom je in de kroeg en is de muziek kut? Vast vaak. Bij Draadbreuk hebben we hele shortlists gefabriceerd met etablissementen waar fatsoenlijke hitjes uit de speakers komen. Bij Kartoffel – dat is aardappel in het Duits – in Utrecht is dit echter niet nodig, want daar geven ze gasten tot het wifi-netwerk. Nu is dat niet spectaculair, maar daarmee geven ze je ook toegang tot hun playlist, via Airplay. Op die manier kun je zelf jouw favoriete muziek door deze bruine toko laten schallen. Goed idee, beetje jammer dat er alleen Duitse gerechten op de menukaart staan.
Bierkroeg Samson – Nijmegen
Keuzestress, we hebben er allemaal wel eens last van. Café Samson in Nijmegen heeft liefst 105 verschillende biertjes beschikbaar. Welke moet je dan in vredesnaam bestellen? De oplossing: een applicatie met een heuse bierencyclopedie. In de Café Samson-app lees je alle achtergrondinformatie over de 105 biertypes. En naderhand kun je zelf aangeven wat je van een biertje vond. Zo word je langzaam een expert op het gebied van gerstenat. We missen alleen Dennis-Bier op de tap.
www.cafesamson.nl
De app is beschikbaar voor iOS en Android.
Restaurant Kitch& – Leiden
Hoe vaak lezen jullie een QR-code uit? Bijna nooit, vermoedelijk. Niet geheel onterecht, er zijn maar heel weinig partijen, instanties of bedrijven die deze barcode 2.0 daadwerkelijk goed gebruiken. Restaurant Kitch& (ja, zo schrijf je het echt) heeft echter een aardige oplossing bedacht. Ben je nog nooit in deze hippe eettent geweest en ben je benieuwd hoe ‘ie er van binnen uit ziet? Scan hun exclusieve QR-code en je kunt via Google Maps door het restaurant lopen. Eigenlijk een vrij eenvoudige oplossing, maar wel eentje die best nuttig kan zijn als je een kieskeurig type bent.
Check op Facebook de QR-code.
www.kitchen-leiden.nl
Restaurant Scherp – Middelburg
Middelburg ligt een pokke-end weg van de moderne wereld. Ergens in downtown Zeeland kun je hier visgerechten eten. Normaliter geen reden om af te reizen naar deze middle of nowwhere, maar dankzij een speciale augmented reality-app proberen ze ons toch te lokken naar de BLØF-streek. “De Layar app is te gebruiken voor een foto van een Zeeuws meisje dat op het doosje staat waarin chef-kok Mart Scherp zijn kreeftenburger serveert”, meldt horecasite MissetHoreca. Dat alles moet voor een ‘extra stukje beleving’ zorgen. Restaurant Scherp heeft trouwens een uiterst hippe mobile friendly website met reviews, video’s en een modern online boekingssysteem. Je moet ervoor naar Zeeland, maar dan heb je ook wat.
Download de Layar app.
www.restaurantscherp.nl