Site pictogram Draadbreuk.nl

Vraag: ‘Hoe unlock jij je smartphone?’

Een digitale tatoeage van Motorola om je telefoon eenvoudig mee te ontgrendelen. Dat klinkt heftig! Alsof je dan als een of andere cyberpunk door het leven gaat, ondergekliederd onder QR-codes en met NFC-nanodeeltjes in je huid. Zo spectaculair is het totaal niet.

De digitale tatoeage die Motorola sinds deze week aanprijst is meer een pleister met een chip er in. De NFC chip heeft een aardig patroontje en zit onder een lelijk plakkertje. Het idee is dat je de chip op je arm plakt en dan je telefoon kunt ontgrendelen door ‘m daar langs te halen. Scheelt weer een code of patroon invoeren, en dat scheelt veel tijd aldus Motorola.

Ik heb er geen cijfers van, maar ik gok dat de meeste mensen met een beveiligd toestel gebruik maken van een code of een patroon. Dat is prima, maar als je bij elkaar op telt hoeveel tijd je dagelijks kwijt bent aan het invoeren van die ongein, dan is de lol er snel van af. Wat dat betreft heeft Motorola een punt. Daarnaast zijn ze ook niet 100% veilig. Wedden dat jouw patroon gemakkelijk door iedereen af te kijken is? Dus zijn fabrikanten op zoek naar de heilige graal van toestelbeveiliging en dan komen de gekste varianten voorbij.

Kortom, er is keuze genoeg. Alle manieren hebben hetzelfde doel voor ogen, maar met verschillende benaderingen en verschillende resultaten. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Dat wil ik nu wel eens weten:

Hoe unlock jij het liefst je telefoon?

De meest voor de hand liggende antwoorden kun je aanklikken in de poll. Laat in de reacties ook even weten waarom je juist voor die methode hebt gekozen. Kies je voor ‘anders’, dan zijn we natuurlijk nieuwsgierig welke manier jij gebruikt. Klopcodes, tatoeages, oorscanners of iets heel anders? En als je kiest voor ‘ik heb geen vergrendeling’ dan ga je dat nu eerst even heel snel regelen. Hup hup, tempo!

Mobiele versie afsluiten