Site pictogram Draadbreuk.nl

Vraag: ‘Waarom willen jullie geen Windows Phone?’

Mooie toestellen, die Lumia’s van Nokia. Gave functies, toffe apps, fantastische camera’s en een lekker besturingssysteem. Dat kan niet anders dan langzaamaan steeds beter gaan. Ehm…niet bepaald. Terwijl de verwachting was dat Nokia flink meer Lumia’s zou hebben verkocht in de laatste maanden van 2013, zijn het er juist minder dan het kwartaal hiervoor. Dat blijkt uit de financiële cijfers van de smartphonefabrikant die deze week naar buiten kwamen.

Nu kun je altijd een dipje hebben, maar niet in het laatste kwartaal van het jaar. Vooral tijdens de feestdagen plunderen mensen hun bankrekening voor nieuwe smartphones en als je dan niet verkoopt, verkoop je het nooit. Dat is vervelend voor Nokia, maar die zijn hierna toch van de smartphones af als de boel wordt overgenomen door Microsoft. En die zullen het nieuws dus veel vervelender vinden. Want als Nokia, met al zijn unieke features en functies, al geen Windows Phones aan de man kan brengen, dan lukt het niemand.

Normaal leidt dat tot een stelling, maar deze week gooien we gewoon een vraag in de groep. Waarom is Windows Phone nog altijd geen grote speler? Waar ligt het aan? Specifieker:

Waarom willen jullie geen Windows Phone?

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen! Wat is de reden dat je lekker bij Android of iOS blijft? Of heb jij juist wél gekozen voor Windows Phone en kun je het iedereen aanraden? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #stellingdraadbreuk

Meer Lumia op Draadbreuk?
> De Nokia Lumia 1520 in Uitbuiken!
> Draadbreuk bij de presentatie van de Lumia 1020
> Eerste indrukken van de Lumia 1520 en 2520

Mobiele versie afsluiten