Site pictogram Draadbreuk.nl

Gefeliciteerd! Iedereen wint!

De EISA-awards zijn uitgereikt. De misschien wel minst prestigieuze prijs ooit. Deze consumentenelektronica award wordt namelijk gewonnen door… praktisch iedereen.

De European Imaging & Sound Association (kortweg: EISA) is een organisatie die 50 toonaangevende bladen op het gebied van camera’s, imaging en audio uit 20 Europese landen vertegenwoordigt. Zij selecteren samen ieder jaar de beste producten. Zeggen ze.

Wat ze eigenlijk doen? Zoveel mogelijk iedereen te vriend houden, vermoedelijk met het oog op advertenties en sales. Hoe ze dat doen? Door iedereen wat te laten winnen. Zogenaamd helemaal onafhankelijk, natuurlijk.

De truc zit ‘m in de hoeveelheid categorieën. Je kunt als merk namelijk op zoveel verschillende manieren een prijs in de wacht slepen, dat het bijna een kunst is om NIET te winnen.

Hoeveel categorieën er exact zijn, daar heb ik geen idee van, zoveel zijn het er. Vandaag kreeg Draadbreuk in ieder geval al van liefst zes fabrikanten persberichten binnen met de mededeling dat ze trotse winnaar van zo’n gekke award zijn geworden.

Een overzicht:

Moraal van dit verhaal: Awards zeggen niet zoveel. Zeker niet als iedereen er eentje krijgt.

 

(afbeelding: In 2011 won Sony de nodige ‘prijzen’. Gefeliciteerd, Sony!)

Mobiele versie afsluiten