Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gefeliciteerd! Iedereen wint!

Gefeliciteerd! Iedereen wint!
Ger
 • Op 15 augustus 2014

De EISA-awards zijn uitgereikt. De misschien wel minst prestigieuze prijs ooit. Deze consumentenelektronica award wordt namelijk gewonnen door… praktisch iedereen.

De European Imaging & Sound Association (kortweg: EISA) is een organisatie die 50 toonaangevende bladen op het gebied van camera’s, imaging en audio uit 20 Europese landen vertegenwoordigt. Zij selecteren samen ieder jaar de beste producten. Zeggen ze.

Wat ze eigenlijk doen? Zoveel mogelijk iedereen te vriend houden, vermoedelijk met het oog op advertenties en sales. Hoe ze dat doen? Door iedereen wat te laten winnen. Zogenaamd helemaal onafhankelijk, natuurlijk.

De truc zit ‘m in de hoeveelheid categorieën. Je kunt als merk namelijk op zoveel verschillende manieren een prijs in de wacht slepen, dat het bijna een kunst is om NIET te winnen.

Hoeveel categorieën er exact zijn, daar heb ik geen idee van, zoveel zijn het er. Vandaag kreeg Draadbreuk in ieder geval al van liefst zes fabrikanten persberichten binnen met de mededeling dat ze trotse winnaar van zo’n gekke award zijn geworden.

Een overzicht:

 • Panasonic: 4 EISA-awards, waaronder eentje voor de Panasonic DMC-TZ60 als beste ’travelcompact camera’. De prijs voor Advanced Compact Camera gaat naar de DMC-FZ1000.
 • Canon: 2 EISA-awards. Onder meer: De Beste LifeStyle Camcorder 2014-2015, te weten de Canon Legria Mini X.
 • Huawei: De ‘Beste Europese consumenten smartphone’ is de Ascend P7. Aldus het persbericht. Vorig jaar won de Ascend P6 dezelfde prijs. Volgend jaar de Ascend P8?
 • Sony: 6 EISA-awards. De prijzenkast puilt uit bij Sony! Compactcamera van het jaar (DSC-RX100 III), tablet van het jaar (Xperia Z2 tablet), 4K Ultra HD tv van het jaar, professioneel compactcamera systeem van het jaar (Alpha 7R) – Bedenk een product en Sony heeft er dit jaar het beste van. En volgend jaar vermoedelijk ook. Net als al die anderen.
 • LG: 4 EISA-Awards, waaronder Best Advanced Smartphone (LG G3),  de beste SmartTV (LG WebOS) en jawel… de beste Europese high end televisie. De LG 4K OLED TV mag die naam trots gebruiken.
 • Olympus: Slechts 2 EISA-awards. Eentje voor een objectief en eentje voor de Olympus OM-D EM10. Gaat het niet goed daar?
 • Samsung: Nog geen persbericht van binnen, maar wees gerust: ook zij vallen in de prijzen. Zo is de Samsung Galaxy K Zoom de beste camerasmartphone van 2014-2015.

Moraal van dit verhaal: Awards zeggen niet zoveel. Zeker niet als iedereen er eentje krijgt.

 

(afbeelding: In 2011 won Sony de nodige ‘prijzen’. Gefeliciteerd, Sony!)

Reacties

 1. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Ik denk dat die fabrikanten ook wel voor betalen om zo’n sticker op de doos van het product te kunnen zetten. Dit is puur marketing.