Site pictogram Draadbreuk.nl

’t Wereldje (70) met Bill Gates, hipsters en drones!

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk.nl groot aan het maken bent. Daarom is het nooit verkeerd om in ‘t Wereldje even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Drone-vliegers zijn de nieuwe punkers

 

Ook anarchisten hebben liefde nodig

 

Quizvraag: hoe ziet een anarchist eruit? Vroeger haalde je ze er zo uit. Hanenkam, leren jasje met ophitsende buttons, veiligheidsspeld door de wang, kistjes en bij voorkeur midden in een straal van een waterkanon op de barricades van een kraakpand. Maar kraakpanden hebben hun essentie verloren, iemand met kaalgeschoren zijkanten kan net zo goed een hipster zijn, je gezicht perforeren mag niet vanwege tetanus, en wordt er gedemonstreerd, dan meestal door een paar hockeytrutjes op het Malieveld met kleurig versierde borden tegen het leenstelsel. De anarchist bestaat niet meer. Dachten we.

Maar het klopt niet. De anarchist heeft namelijk halflang blond haar. Een net getrimd baardje. Stoere jas, hoofdtelefoon om de nek. En hij vliegt met drones. Ja, dames en heren. De anarchist is Jelte Keur! Wie, vraag je? Jelte Keur, de man die vorig jaar deze vette video maakte van de Domtoren in Utrecht. Hij vloog met zijn drone rond het bouwwerk en trok honderdduizenden kijkers. En hij kreeg een boete van 350 euro, want vliegen in de mist binnen de bebouwde kom zonder goed zicht op het apparaat MAG NIET. Dan kun je je drone lekker opbergen, alleen uit de kast halen bij mooi weer en op een plaats gaan staan waar dertig andere dronevliegers staan, maar Jelte niet. Die vloog op de dag van de boete alweer lekker heen en weer. “Ik ben naar het strand in de buurt van Wassenaar geweest en heb daar weer de mist gefilmd.” Inderdaad Jelte, fuck the system.

 

 

4. Bill Gates wint opendeurtrofee

 

“Oja, als je uitgerust wil zijn, moet je veel slapen.”

 

We dachten altijd dat Bill Gates een baas was. Hij stond aan de basis van ’s werelds grootste software-bedrijf en vond toch nog tijd om af en toe zwoel op een bureau te liggen. Was verantwoordelijk voor de meest stralende mugshot ooit. Heeft prima genen. En is rijk, on-ge-loof-lijk rijk. Bill Gate is zo rijk, dat als hij duizend dollar op de grond zou laten vallen, het niet op zou hoeven rapen. In de vier seconde die hij daarvoor zou uittrekken, zou hij het geld namelijk alweer hebben terugverdiend. Als Bill Gates een land zou zijn, waren er maar 36 landen rijker. Wissel je zijn kapitaal om in briefjes van een dollar, kun je 14 keer een weg maken op en neer van de aarde naar de maan. Het schijnt dat Microsoft Nokia kocht, puur en alleen omdat Gates een nieuwe telefoon nodig had.

Je zou denken dat iemand met zo’n palmares buiten zijn werk ook wat zinnigs te zeggen heeft. Nou, dat blijkt dus wel mee te vallen. Webzine Quartz vroeg de beste man waar ouders van jonge kinderen zich tijdens de opvoeding op moeten focussen. Zijn antwoord? Komt-ie: ga met ze lezen! Euh, ja. Daar zegt hij wat. Wij waren altijd in de veronderstelling dat je jonge kinderen van de trap af moest gooien. Achter moest laten in een volle V&D. Alleen in een kamer laten met zeven valse pitbulls. In bad zetten met een föhn. Blij dat onze Bill ons even heeft bijgepraat. Binnenkort meer tips van Gates. Over het hongerprobleem in Afrika (genoeg eten sturen), een goede baan krijgen (studeren) en rijk worden (genoeg verdienen).

 

 

3. Microsoft verpest het voor astronauten

 

Deze gaat de lucht dus niet meer in. Gelukkig hoeft Wubbe Okkels dat niet meer mee te maken

 

Zo, dat was even een verrassing afgelopen week. Dat Microsoft Windows 10 zou presenteren, wisten we natuurlijk. Maar dat tegelijkertijd ook de Hololens uit de hoge hoed werd getoverd, hadden we niet verwacht. Een bril die waarmee je hologrammen kunt projecteren op het echte leven, is natuurlijk interessant. De software-gigant ging meteen maar een samenwerking aan met NASA. Het idee: een 3D-omgeving van Mars maken, zodat wetenschappers de rode planeet kunnen bekijken en er kunnen werken. Potverdorie, met zo’n technologie hebben we helemaal geen astronauten meer nodig! Lang leve de vooruitgang!

Je zal maar astronaut zijn. Van jongs af aan maar één ding willen: de ruimte in. Nooit buiten spelen, maar altijd in de boeken om zo hoog mogelijke cijfers te krijgen. Dan tig jaar studeren, geen meisjes tegenkomen (nerdalert!), eenzaam op de campus je tentamens voorbereiden terwijl alle anderen staan te feesten, afstuderen, bij de NASA terecht komen en dan al die rare proeven moeten doorstaan. In een slingerapparaat met driehonderd kilometer per uur ronddraaien tot de kots je neus uit komt. Tubes vol met ruimtevoedsel eten ter voorbereiding. Wéér uren in een vliegtuig om vijf minuten gewichtloosheid na te bootsen. En dan ben je eindelijk, EINDELIJK er klaar voor. En dan komt Microsoft met die verdomde bril. FML.

 

 

2. Bruce Mau snapt logo’s

 

Ger wordt misselijk als hij hier naar kijkt

 

Een goed logo maken is een kunst op zich. Je kunt nog z’n goed idee hebben, maar een klein moment van onoplettendheid en je hebt per ongeluk een penis als uithangbord. En dat risico is niet klein. Als je een christelijke organisatie bent, is het niet handig om iets met kinderen in je logo te verwerken, want dat gaat altijd mis. Woordspelingen? Laat maar even zitten. Of je hebt een vormgever die een binnenpretje heeft.

Maar soms heb je als bedrijf geluk. Kom je iemand tegen die een visie heeft. Sonos had met Bruce Mau een schot in de roos. Wat zal de opdracht zijn geweest? Dat het de power van muziek moet uitdragen? We zien de presentatie, ergens in een vergaderzaal van het hoofdkantoor met alle bobo’s erbij, al helemaal voor ons. Groot scherm, doek eraf en iedereen kijken. “Euh, ja, kleurrijk. En onze naam in het midden. Mjah, hoeveel hebben we je ook alweer betaald?” Bruce: “Maakt niet uit. Scroll maar eens naar beneden.”

 

 

1. Google hangt de hipster uit

 

Ger en Paul gingen undercover in de hipster-scene

 

Weet je wat het probleem is met Google? Niet dat hele privacy-gedoe, of hun heerschappij op the interwebs. Goed, dat is ook irritant, maar waar we vooral moe van worden is dat alsmaar ‘de hippe vogel uit proberen te hangen’, terwijl ze helemaal niet meer dat toffe jonge bedrijfje zijn. Google mag dan pas in 1997 zijn opgericht en dus dit jaar pas 18 jaar worden, maar we weten allemaal dat je bij software-bedrijven de hondenleeftijd moet aanhouden en het aantal jaren keer zeven moet doen. Google is dus 126 jaar oud: een vies, kaal keffertje dat zijn mand niet meer uit hoort te komen. Maar zo profileert Google zich niet. Google is namelijk hipster. Alsof je overgrootvader met tatoeages, een flinke baard, te hoog omgeslagen broek, een tepelpiercing en een hoedje op bij The Coffee Company of The Village een lekker filterkoffietje staat weg te nippen.

Waarschijnlijk heeft meneer Google bij datzelfde koffiebarretje 25 medehipsters gezien met een Polaroid-camera, want zoals dat soort dingen gaan: als je lekker met z’n allen tegen de stroming in wilt gaan, ga je gewoon hetzelfde doen. En dus heeft het bedrijf een patent gedumpt voor een digitale camera waarmee je foto’s direct kunt uitprinten. Oeh, en met de post kunt sturen, want op de achterkant van de foto wordt meteen een ansichtkaart geprint! Lekker nieuwerwets hoor! Wij zijn benieuwd wanneer Google zich op de markt van steps, ligfietsen, platenspelers en bretels gaat storten.

Fotocredits:

Header: wang-lu via photopin cc
Punkers: Katja Klein via photopin cc
Bill Gates: dfarber via photopin cc
Space shuttle: marttj via photopin cc

Mobiele versie afsluiten