Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (70) met Bill Gates, hipsters en drones!

’t Wereldje (70) met Bill Gates, hipsters en drones!
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk.nl groot aan het maken bent. Daarom is het nooit verkeerd om in ‘t Wereldje even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Drone-vliegers zijn de nieuwe punkers

 

Ook anarchisten hebben liefde nodig

Ook anarchisten hebben liefde nodig

 

Quizvraag: hoe ziet een anarchist eruit? Vroeger haalde je ze er zo uit. Hanenkam, leren jasje met ophitsende buttons, veiligheidsspeld door de wang, kistjes en bij voorkeur midden in een straal van een waterkanon op de barricades van een kraakpand. Maar kraakpanden hebben hun essentie verloren, iemand met kaalgeschoren zijkanten kan net zo goed een hipster zijn, je gezicht perforeren mag niet vanwege tetanus, en wordt er gedemonstreerd, dan meestal door een paar hockeytrutjes op het Malieveld met kleurig versierde borden tegen het leenstelsel. De anarchist bestaat niet meer. Dachten we.

Maar het klopt niet. De anarchist heeft namelijk halflang blond haar. Een net getrimd baardje. Stoere jas, hoofdtelefoon om de nek. En hij vliegt met drones. Ja, dames en heren. De anarchist is Jelte Keur! Wie, vraag je? Jelte Keur, de man die vorig jaar deze vette video maakte van de Domtoren in Utrecht. Hij vloog met zijn drone rond het bouwwerk en trok honderdduizenden kijkers. En hij kreeg een boete van 350 euro, want vliegen in de mist binnen de bebouwde kom zonder goed zicht op het apparaat MAG NIET. Dan kun je je drone lekker opbergen, alleen uit de kast halen bij mooi weer en op een plaats gaan staan waar dertig andere dronevliegers staan, maar Jelte niet. Die vloog op de dag van de boete alweer lekker heen en weer. “Ik ben naar het strand in de buurt van Wassenaar geweest en heb daar weer de mist gefilmd.” Inderdaad Jelte, fuck the system.

 

Pagina's: 1 2 3 4 5