Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: een hoesje om je smartphone, dat doe je gewoon niet

De titel van ‘dunste smartphone’ is felbegeerd. Huawei had ‘m kort in handen met de Ascend P6, maar inmiddels draagt de Vivo X3 de kroon. Het toestel meet over de hele lengte een dikte van 5,75 millimeter.

Dat is bijzonder. Daar moeten heel veel knappe koppen heel lang over zitten nadenken om dat voor elkaar te krijgen. High end toestellen als de Galaxy S-serie of de iPhones worden ook elke keer iets compacter en platter. En dat vinden we fijn. Een paar millimeter minder is een ‘feature’. Maar dan hebben we zo’n dunne smartphone en dan doen we iets geks.

Al het denk-, ontwerp- en schaafwerk van die knappe koppen wordt teniet gedaan doordat men een smartphone-hoesje van een tientje bij het toestel koopt. iPhones worden ontsierd door dikke rubberen randen en LG G2’s worden verstopt achter QuickWindow-covers. En dat zijn dan nog de minst opvallende keuzes. Webwinkels puilen uit van smartphone-hoesjes met een meer sprekend design. Gepunnikt, gefiguurzaagd. Met sliertjes, met kleurtjes, met konijnenoortjes. Ze hebben allemaal een ding gemeen: ze maken de smartphone ronduit lelijk.

Natuurlijk, ze beschermen ook en tegenwoordig is dat nodig. Liet je vroeger een Nokia 3310 van vier hoog van het balkon vallen, dan was de grond stuk. Leg een iPhone 4 verkeerd op tafel en het beeldscherm kan barsten. Is dat dan niet gewoon een reden om van de knappe koppen bij telefoonfabrikanten te eisen dat ze eens iets stevigers maken, in plaats van dat we ons gedwongen voelen extra uitgaven te doen om een fraai staaltje technologie lelijker te maken? Je begrijpt, bij Draadbreuk zijn we geen fan van smartphonehoesjes. Vandaar de stelling:

 

‘Een hoesje om je smartphone, dat doe je gewoon niet’

 

Eens? Oneens? Verpak jij alles wat je gebruikt in rubber en plastic, of krijg je ook koude rillingen als je ziet dat iemand zijn Sony Xperia in een gebreid hoesje bewaart? Wij houden van discussie, jullie ook. Reageren mag dus in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook:

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Foto: Etsy

Mobiele versie afsluiten