Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: “Google heeft niets te zoeken in mijn thermostaat”

Google heeft deze week het bedrijf Nest Labs overgenomen voor $3,2 miljard. Niet heel lang geleden werden dit soort overnames toegejuichd en vroeger techies aller landen zich af wat voor tofs Google allemaal met de nieuwe hardware zou doen. Maar inmiddels leverde het bericht meer verontwaardiging en verontrusting op. Wat moet Google met een thermostaatboer?

Dat laatste mag je overigens niet zeggen, dan worden hippe technerds boos. Nest is vooral bekend van de nieuwe, slimme thermostaat voor in je huiskamer. Maar door zijn zelflerende vermogen en online mogelijkheden is het veel meer dan een thermostaat. Daarbij heeft Nest sinds kort zijn  portfolio uitgebreid met een rookmelder die minstens net zo slim is. Die haalde het zelfs tot de Draadbreuk top 101 van vorig jaar. Dat zal Google ook niet ontgaan zijn, die trekken meteen de knip.

Nadat het nieuws bekend werd duurde het welgeteld 4,32 seconden voor er verontrusting op Twitter ontstond. Google in een slimme thermostaat? Betekent dit dat Google binnenkort ook weet wanneer je thuis bent? Waar in huis je zit? Gaan ze dat óók nog eens bijhouden? Tony Fadell, oprichter van Nest, maakte duidelijk dat de gegevens die Nest verzamelt ‘voorlopig’ niet doorgespeeld worden en dat Nest blijft opereren als een zelfstandig bedrijf. Maar de geest is uit de fles, en zo komen we bij de stelling:

 

“Google heeft niets te zoeken in mijn thermostaat”

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen, jullie mening. Wordt de snelweg het toneel van technologische innovatie? Of moeten auto-fabrikanten lekker hun eigen ding blijven doen. En wat was dan wél de trend op de CES? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #stellingdraadbreuk

Check verder ook:
> De Nest Protect rookmelder in de Draadbreuk 101
> Videoreview van die andere Google-gadget: de Nexus 5
> Alle voorgaande stellingen: reageer gerust nog even!

 

Mobiele versie afsluiten