Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘Het gebrek aan desktopclient doet Whatsapp de das om’

Draadbreuk gaat verhuizen. Daar zullen jullie weinig van merken hoor, maar onze vergaderingen gaan op een andere plek plaatsvinden. Nu zaten we nooit met z’n vieren rond de tafel met een kopje koffie tijdens de vergadering. 2.0 als wij zijn, deden we dat in de cloud (en af en toe 0.1 in de kroeg). Oftewel: we hadden een groepje in Whatsapp. En daar willen we vanaf.

Die groep in Whatsapp is een levendig broeinest van de meest briljante (en soms wat mindere) ideeën over hoe we met Draadbreuk.nl de wereld gaan veroveren. Of we nu in bed liggen, keihard aan het stappen zijn, in de tram zitten of GTA aan het spelen zijn: we kunnen altijd even met elkaar in conclaaf gaan. Ideaal, op één puntje na. Als je achter de computer zit om die briljante ideeën uit te werken, dan is het storend als je elke keer de telefoon moet pakken om een vraag of opmerking te typen. We kunnen beter eens kijken naar iets dat net zo goed werkt op de telefoon, als op de computer. Iets dat alles in één doet.

Whatsapp deed het altijd prima, op dat ene puntje na.

Whatsapp heeft meerdere malen te kennen gegeven geen zin te hebben in een desktop-cliënt. En dan is er nog het probleem dat Whatsapp maar op één apparaat tegelijk geactiveerd kan zijn. Enkele handige ontwikkelaars hebben een eigen app in elkaar geknutseld om Whatsapp op de computer te krijgen, maar de alternatieven zijn inmiddels ook vrij aanlokkelijk.

We hebben bijvoorbeeld allemaal een Google account, maken gebruik van Gmail en Hangouts werkt op elk apparaat dat na 1979 op de markt is verschenen. Je kunt tekst, linkjes en plaatjes versturen en als je wilt zelfs overschakelen op videochat. Dag Whatsapp, hallo Hangouts. We worden inmiddels niet meer weemoedig als we afstand moeten doen van een messenger applicatie. Toen we verslingerd raakten aan MSN Messenger, deden we moeiteloos afstand van ICQ en nadat Whatsapp aansloeg hebben we geen sms’je meer gestuurd. Maar toch is het zonde. Whatsapp deed het altijd prima, op dat ene puntje na. Vandaar de stelling:

 

“Het gebrek aan een desktop client doet Whatsapp de das om”

 

Eens? Oneens? Heb jij Whatsapp al vaarwel gezegd om van de beperkingen af te zijn? Of ben jij fan voor het leven? Wat gebruik je zelf? Wij houden van discussie, jullie ook. Reageren mag dus in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook:

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Mobiele versie afsluiten