Site pictogram Draadbreuk.nl

Stelling: ‘Apple is hard op weg dertien in een dozijn te worden’

Nog een paar dagen en dan is het weer gedaan met de rust. Aanstaande dinsdag, 22 oktober, houdt Apple namelijk een keynote in San Francisco en daar worden waarschijnlijk nieuwe iPads getoond. Op de uitnodiging prijkt de cryptische en bijna hoopgevende tekst ‘we still have a lot to cover’, maar gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren?

Laten we er geen doekjes om winden: de presentatie van de iPhone 5S en 5C was alles behalve brekend. Nieuwe kleurtjes, gek hoesje en een vingerafdrukscanner, die binnen de kortste keren met de grond gelijk werd gemaakt. Goed, zo’n 64-bit processor is aardig en de camera kent wat nieuwe trucjes, maar kom op Apple, we hadden wat meer verwacht. Dit zijn, zeker gezien de prijzen, geen telefoons waar we bij Draadbreuk nachtenlang voor in de kou gaan liggen.

Krijgen we aanstaande dinsdag iets brekends te zien als de nieuwe iPads naar binnen worden gedragen? Nieuwe functionaliteit waardoor we op de banken gaan staan en onze slaapzak van zolder halen? Als we de geruchtenmolen mogen geloven komen er twee modellen uit: een 9.7″-inch versie en 7.8″-inch ‘mini’-uitvoering. Natuurlijk weer dunner, lichter, kleinere randen om het scherm en de vingerprintscanner, maar verder…

Een snufje peper in de reet appel zou geen kwaad kunnen. En kom nou niet aan met iPads met van die gekke kleurtjes, want daar zitten we niet op te wachten. We willen iets zien waardoor onze bek weer openvalt van verbazing. Waar is de innovatie en baanbrekendheid (is dit een woord? Zo niet, dan bij dezen) van weleer gebleven, boys.

 

Waar is de innovatie en baanbrekendheid van weleer gebleven, boys?

 

Ingedut. Zo noemen we op de burelen van Draadbreuk de huidige status van Apple. Maar wat vinden jullie? Is de fabrikant hard bezig om de voortrekkersrol te verliezen? Kakt de boel daar in San Francisco gruwelijk in of is de grote A still going strong? Vandaar de stelling:

 

‘Apple is hard op weg dertien in een dozijn te worden’

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Reageren mag dus in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook: uitbuiken@draadbreuk.nl onder vermelding van – jawel – stelling.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Mobiele versie afsluiten